Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥My LittLe PRiNCeSS♥

Lilypie Second Birthday tickers

2nd Lil Angel

Lilypie Maternity tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Monday, March 31, 2014

FAIRUZ AZMI: Dear Malaysian. CC: DS Najib Tun Razak. #MH370

DEAR MALAYSIAN,



PLEASE READ THIS..PLEASE!!!

KETEPIKAN FAHAMAN POLITIK ANDA, SIAPA ANDA SUKE, SIAPA ANDA X SUKE,

CUMA FAHAMI ISTILAH "BERSATU KITA TEGUH, BERCERAI KITA ROBOH".. KITE DIBAWAH LANGIT YG SAMA..UDARA YG SAMA..INI WAKTUNYE KITE BERSATU..BKN SALING SALAH MENYALAHI..



FAIRUZ AZMI: Dear Malaysian. CC: DS Najib Tun Razak. #MH370:

Assalamualaikum. Selame neh aku tak pernah buat ape-ape entry yang heavy. And tak pernah ade nawaitu soma ghodin pun nak buat. A...

Wednesday, March 26, 2014

SOpheA 1st TOucH tHE sEa ;)


hehehe
alhamdulillah gegurl amma dpt juga maen pasir pantai..
mandi laut..seeing the blue sky...hearing the sea sound..
watching the wave...yeaaaayyy


ni pestime mandi laut ye dak tecik ni..:)
mandi laut dia suke..tpppppppppppppppppppp
jangan bg dia cecah pasir
meraung2 minta angkat!!
penggeli sunnguh anak dara nie..:)
PEMBERSIH!! ;)



see dia menjengkit kaki pijak pasir hahahaha :)



petang tu papa, atok n pak ngah g snorkeling
so mama2 sume lepak tepi pantai je laa tunggu ataok n papa, pak ngah settle snorkeling dorg :)












suke sungguh dia dpt men air :) 
malam tu memang pengsan kepenatan laa anak dara kite ni tdo hehehehe
alhamdulillah tercapai hajat bw anak mandi laut :)
nanti kite datang lg yer :D

Thursday, March 20, 2014

My BabY gIrL 1st sWimmIng PoOl EXperiENCe :)

ni masa kitorang sampai2 je kat Pulau Pangkor tu :)
nginap kat Pangkor Bay View
sebab ada pool hehehe

ok ni pestime anak dara shaye g mandi pool
cian mama papa dia x penah bw g pool hahahaha
da setahun baru merasa mandi kolam hahahaha
gelak besar mama dia tau :)



teruja sgt si kecik papa ni nampak air
dia kalau suh mandi mmg berejam nak dok dalam air kan
tp kat umah mama x bg sebab sejuk heee :)


see betapa seronoknyer
mesti dalam hati dia kate "besharrrrrrrrnye kolam air ni mama :)"
hehehehe ni laaa pengalaman pertama kami bw anak mandi pool
bkn x penah nak bw
tp rasa dia kecik sgt lg nak didedahkan dgn pool ni hahaha














layankan je laa ye gambar2 ni..maleh nak taip pjg2 :)
heheheh

Wednesday, March 19, 2014

Sophea 2nd Vacation: Pulau Pangkor - Jetty Lumut :)


DATE: 1st March 2014
VENUE: Pulau Pangkor, Perak
Sophea Adrianna 1st Beach Vacations :)
yeayyy!!!


  
seeeeeeeeeeeeeeee :)
anak dara yang super eksaited dapat jenjalan hehehe
lg2 da dapat kaki skang kan..
so dapat laa mama bw dia jenjalan tepi laut plak skang kan :)
alhamdulillah...




ini percutian kedua kami bw anak g jalan jauh..
kena tunggu anak besar baru bleh bw jalan2 merata :)
memang x ajar kecik2 da angkut g bercuti sana sini sebab anak2 ni antibodi x kuat
jd x bw g jauh merata bersuka ria :) bg dia besar sket baru bw jalan2
lagipon kecik2 g ape laa yg dia tau sgt pon kan :)



muka seronok dalam ferry :)
mmg suke sgt dia dalam ferry tu
alhamdulillah x byk ragam anak dara nie
sonok dpt tgk laut
ni pertama kali kami bw dia g ke laut!!
jakun kan hahaha..




memang kami da plan
umur dia setahun baru bw jalan2 tepi pantai
main pasir
mandi laut sume :)
alhamdulillah tercapai impian kami :)




ni baru kat jetty jer hehehe
nanti kite story lain2 citer ye..
mama mals nak taip bebanyak..heheheh

buhbyeee
see u Pulau Pangkor!!! ;D

Monday, March 10, 2014

WAkTu Tu PanJANg sAngAt TApi X penAH CuKup...:)


Assalam
selamat pagi sume :)
ooo arini bangun lewat anak dara shaye..
kepenatan mungkin semalam ye cyg mama :)


weekend
waktu bersama dia walau 2 ari je
x penah cukup!!! rasa macam nak jd full tyme housewife jeeeee haissshhh..
balik bekejar..pergi keje bekejar..
adoii...


sejak dua menjak umur dia da setahun lebehn i
rasa macam cepat sgt membesar cuk amma nie tau :)
macam2 karenah macam2 ilmu dia dapat
rasa mcm perghhhh cepatnyer da besar anak mama ni..
jangan laa besar cepat sgt sayang oiii...



da jd mama nie, rasa masa nak bersama dia jer
pg ptg siang malam laa
penat mmg penat tp x tengok muka dia sejam lg bertambah2 penat hahaha

walau pon dia buat mama lg penat tp hati lg legaaaaaaa rasa
ilang beban duk mengadap manusia2 yang menyakitkan jiwa raga selalu!!
nie ubat mama tau..dia laa racun..dia laa penawar anak dara sorang nie...:)


dengan manja dia
dengan mulot bebel yang ntah pape tue hihihi
penyeri betol laa dia..:)
xyah bg mama sopink spree pon xpe...
x heran sopink2 ni sume da skang nie
masa bersama dia paling berharga!!! ;D



 datang dia nak melepek ngan kite
mmg dia melekat je laa 24 jam :)
kalau x memang pocoyo laa jd kawan baek dia :)
lg2 tyme mama nak ngemas umah nak masak sume :)
pandai nie anak mama ni kan :)



kalau ada papa memang sama papa je laa dia
mama dia tolak tepi jap yer :)
hahaha, anak papa ni wehhhh!!!





haiiii la anak
kuat betol penangan kamu
sume skang untuk dia 
dalam kepala ape pon dia dulu
baru bole benda lain hahaha



she's my only one for now
sebelom masuk 1 lg
kite kasi manja lebeh sket kat kak yong nie :)
be a gud gurl ye cyg amma ;)

lurv u,
mama

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا