Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Thursday, May 23, 2013

ItS aLL abOuT hEr : JAUNDICE @ KUNING


heeeee :)
cowi laa ni cite lama da..tp ninie still nak wt citer sbb nanti phea da besar dia leh baca n bleh tau yg mama dia always ada sesuatu untuk dia baca bile dia lahir until dewasa kan..:)
ooo atas tu gambar phea masa dia 8 ari..nampak x macam kuning kan muka yer..cian anak mama!!

Ninie rasa boleh katakan setiap baby yang lahir mesti kena kuning. Sama ada teruk atau tak je. Ada juga yang tak kena, kira beruntung la kan. My baby phea pun kena gak.Ninie discharge dari hospital hari rabu. Petang tu gak nurse dari Klinik Kesihatan datang rumah buat check up. tp dat time phea xde kuning pon..cuma dia pesan kalau nampak cam kuning2 akak bw dia g klinik amek darah n chek..adoiiii laa risaunyer hati nie...

lepas 9 ari baru bw phea ke KPJ sbb dat day mmg ada appoinment dgn doc untuk check samada dia ada kuning atau tidak pon..dlm hati da agak da mesti anak aku ada kuning ni sbb muka phea da nampak kuning2 da hari tu..;(

 sekali doc amek darah n result kuar mmg phea kuning..:( bacaan 226 da tinggi kate doc..kena warded sbb normal bb kuning kena bawah 160..masyaallah..risaunyerrrrrr laa hati ni dengar..air mata da bertakung da nie...

Menitik air mata aku bila tengok phea kena tinggal kat wad tu duduk bawah biru. Bila tanya sampai bila kena tahan, nurse tu cakap depends kat baby. Kalau baby kuat, kejap je.
giler weh 3 ari anak duk spital ninie duk umah..allah je tau perasaan n tdo mlm ngan air mata..:( teringat2 dia meraung2 bile mata kena tutup tu..sampai skang ni phea fobia dengan gelap..


 ni esoknyer subuh2 da dtg sbb ninie minta ward tp xde kosong n nurse pon x suggest duduk spital sbb kt dalam pantang kan..nanti penat n bb akan melekat je ngan mama dia bile bf..so cemana bb nak cepat baek dia kate kalau bb x duk laa bawah lampu!!haissshhhh...

 esok dtg da nampak perubahan kat muka phea..alhamdulillah ya allah..
senang hati tgk muka dia da merah2..ninie anta BBM kat spital sbb bb kuning ni ubatnyer kena byk susu ibu kan..alhamdulillah masa tu susu da byk..syukur sgt..:)




 paling x sampai hati bile tgk dia kena cucuk amek darah sbb nak baca bacaan kuning tu..;(
sakitnyer laa tgk tgn sekecil ni kena cucuk kan..tp sbb nak dia cepat baek tabahkan je laa hati...walau dlm bilik air da banjir ngan air mata hihihih...:)




aku berdoa sangat-sangat hope dia ok. Alhamdulillah akhirnya bacaan tu normal ^___^
cukup laa 3 hari sophea mama ni duk ward..x best btol kan..tp syukur dia bebas dr jaundice lepas 3 ari tu..alhamdulillah..


No comments:

Post a Comment

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا