Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Tuesday, July 23, 2013

ShE's 6 mONtHS olD aND iTS weaNiNg tyME :)


salam
selamat pg sume..
puasa x arini uncle2 auntie2?:)
phea??mmg idak laa poser shaye nie..
subuh2 da bangun cari nenen.
acaner tu?:)

hehehe
hai laa anak kejap je 6 bulan da kamu sayang :)
alhamdulillah

n paling besttttttttttt sekali
its her weaning tyme..:)
memandangkan cyg mama ni da 6 bulan
jd da bleh start da solid food yeayyyyy :)

lagi2 skang pantang laa kite mkn ape sket kan depan dia..
mula laa terkumat kamit mulut kecik tu ngunyah sama :)
cian kadang2 tu..rasa bersalah makan depan dia :)

so
puas laa mama tungu sampai dia cukup 6 bulan tuk mama bg makan kan :)
preparation awal lg mama buat da tau sayang :)
beli tupperware steamer ni..beli turbo chopper bagai sebab x sabar nak buat puree untuk awak tau :)


jadi
untuk pertama kalinyer
malam td mama dia dengan rajinnyer buat laa puree tuk anakanda tersayang ni ha
bia dpt air tangan ibu :)

setelah puas mama dia menggoogle resepi2 kat tenet ni kan hihih
rajinnnnnn sgt tuk anak sendiri kan ;p

puas da survey sana sini
tanya sana sini
baca itu ini sebelom nak start baby weaning ni :)


jd lepas berbuka semalam
maka bermula laaprojek pureeing mama ye ni :)
kat umah ada belikan apple, peach, potato n dates untuk Phea ni :)

so mlm td lepas potong2 dadu siap2
terus steamkan dan blendkan..
maka dpt laa hasilnyer seperti yang diatas tu ;)

apple+dates+ebm puree
peach puree
potato puree

buat bekalan anak ke umah bb sitter pg ni
alhamdulillah :)

heappy mommy makes healthy baby!!
yeayyyyyyyy!!!
;D

No comments:

Post a Comment

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا