Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Wednesday, July 24, 2013

SoPheA 5 mTh vAccInaTiOn n trEAt To KiZ SpoRTs & plAy GyM,banGsaR vIllAge ;D


assalamualaikum :)
selamat pg kawan2 mama
oo ni Cik Phea kat spital sabtu kelmarin :)
20 July 2013

ni ada appoinment dengan PAED dia kat KPJ Selangor,
biasa laa da 6 bln kena laa bw jupe paed nak amek vaccination lg kan..
ya i choose to give her full vaccination..

kali ni kena cucuk HEPATITIS B plak
pasni paed kate "we will see again a week after her birthday ya" :)
yeayyyyyy.. cian anak mama tiap2 bln kena cucuk peha kan..
xpe its all for ur gud health na cayang mama..

so far, alhamdulillah
she's grown up healthier n happier each n every day :)
6.82kg at 6 months old..
alhamdulillah, "she's following da graph" kate doc..;)
x over or under weight :)

anak dara ni x nampak bambam tp tinggi menggalah je cam papa dia :)
tp badan terasa antap!! lenguh mama tiap kali bf heheheh
leh kuar muscle mama cam ni sayang :)


abes je cucuk terus lik umah :)
sebab mama nak mendobi dulu coz asni papa nak bw lil gurl dia g play gym asa treat cocok x meragam :)
hehehe, papa mmg camtu..manjakan gurl dia everytyme pas cucuk :)
beli toys laa, jalan2 laa, sbb dia gud gurl papa kate :)
alhamdulillah papa never miss every appoinment dgn doc :)

seeeeeeeeeee
how manja anak dara ni bile dgn papa dia :)
shegade2 mama papa nie :)


haishhh pas kena cocok pon aktif kemain lg..
x sakit kot kena inject..padahal doc da warn awal2 inject kali ni sakit sket dr biasa :)
tp selumber je dak tecik ni nampaknyer cam xde pape pon ;D


dalam kul 3 pas dia da mandi n tdo
papa pon tunaikan laa janji bw lil gurl dia jenjalan kan :)
kami ke Bangsar Village
weekdays tu da call kate nak dtg sana

for baby under 1 year kena bayar rm12 je
sbb bkn dia pandai main ape sgt pon kat sana kan..:)
saje bw dia jalan2 jumpe orang..kawan2..
seronok laa dia ramai budak2 main dlm tu masa kami sampai..


ke hulu ke hilir mata dia tgk orang main
bising2 dlm tu kan..berlari sana sini anak2 dlm tu

terkekek dia gelak tgk orang ramai..;)
Phea ni mmg frenly sket dgn org
sampai ada sorg anak cina ni dtg main ngan dia bg ball :)


tgk tuuu :)
dpt ball suke sgt..
geram agaknyer tgk byk bola kalerful dlm playgym tu :)
next tyme da dpt kaki mama bw dtg sini lg k sayang :)



dis is tempat baby under 1 year :)
golek2 aje laa dia kat situ tgk kakak2 abang2 main
oncat sana loncat sini :)



mama pon seronok tgk tpt ni
mmg sesuai bw anak yg hyperactive kan..daripada dia main sensorang dlm umah
baek bw dia kesini bergaul dgn kawan2 baru :)

at least dia blaja berkawan n tahan lasak :)
mcm Phea ni mmg kena ajar dari kecik sbb mama papa dia outdoor activities punyer orang
pasni dia besar sket mmg kami bw skali g outdoor activity kami..:)
xde laa nak tinggal2 sgt ngan atok nenek bile kami ada aktiviti luar
x sampai hati oo tinggal anak dengan orang lain

papa dia mmg paling x suke nak susahkan mak ayah kami
tinggal2kan anak sbb nak senang diri sendiri ni
dia lg suke kemana2 bw anak.

skang balik keje mmg xde da menyinggah mana2 sbb rindu kat anak :)
x sabar nak main2 ngan dia bile balik umah :)


malam tu papa bw kitorang berbuka kat Hadramawt, Jln Ampang :)
g pekena nasi arab pulak..
haishh mmg jln sakan anak dara ni bile ada papa dia :)
melekat je laa sama papa kalau da berdua tu :)


sampai umah terus gini hahahah
kepenatan berjalan seharian :)

1 comment:

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا