Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Monday, April 19, 2010

KenAPA SAya xDe 7 harI yanG lepAS..:)

KURSUS TERAS PETUGAS HAJI
(ROMBONGAN KEBAJIKAN)
1430HIJRAH/2010 MASIHI

Salam
Da makan da summer?ninie tggu lunch tyme ni..pewut ku da nyanyi lagu hip hop nie tau..heehhe..makan pagi pon x sempat lg nie..:)..korang makan mana jap g nie..

Arini ninie nak citer mana ninie g seminggu xde kat sini..:)
Seminggu yg lepas ninie kena attend kursus!!!seminggu beb..kursus petugas haji bg tahun nie..macam2 blaja..n class memang best!!walau 2 hari x tido mlam..:D

Aktiviti memang pack..5.30 pg da bgn tuk kuliah subuh n class akan start dari kul 6.30 pg sampai 10.30 malam setiap hari..waaa..da mcm g study nie..da laa tu 1st day sampai ada exam beb!!..nak jd petugas haji pon kena exam ok..;)

Bukan main aci redah je g mekah tu nanti..last day pon kami kena final exam juga n alhamdulillah kate Pengurus Besar Jabatan Haji..80% dari peserta kursus ni akan ke Tanaj Suci sebagai Petugas Haji..:)..alhamdulillah..tahniah buat mereka yg berjaya nanti ya…hopefully ninie dpt juga..hehehe

Buat mereka yg berjaya di panggil sebagai Petugas Haji tahun ni..kami akan ada satu lagi siri Pengukuhan Ibadat Haji di Janda Baik bulan 5 ni..jd mereka yg di panggil untuk kursus ni nanti..mereka laa Petugas Haji tahun nie..sape laa yg dpt antara kawan2 ninie ni tau…;)
Ape yang kami belajar sepanjang satu minggu kursus tu ek??ni laa yg kami belajar tau..

- Ibadat Haji
- Perkhidmatan Syarikat Swasta (PJH)
- THTS (Perkhidmatan Pakej)
- Operasi Haji di Malaysia
- Fungsi dan Peranan Rombongan Perubatan
- Perkhidmatan Kewangan di Tanah Suci
- Kesedaran ISO dalam Perkhidmatan Haji
- Pengurusan Maktab di Makkah
- Operasi Haji di Jeddah
- Operasi Haji di Madinah
- Operasi Masya’ir

Banyak ooo nak kena tau..tp best..ilmu ni sumer nie..hehehe

Yg best nyer Kursus kali ni..kami ROMBONGAN KEBAJIKAN sekali dengan ROMBONGAN PERUBATAN MALAYSIA akan sama2 ke sana nanti..sumer kami di himpun kan dari seluruh Malaysia termasuk Pasukan Perubatan dari Sabah dan Sarawak..:)

Seronok sangat dpt berkenalan dengan semua mereka ni..masing2 orang bijak pandai tau..termasuk laa GURU2 AGAMA yang sporting giler beb!!!..kelakar x hengat ustaz2 nie..x lokek dengan ilmu agama..byk2 ilmu..memang aku salute mereka yg berilmu agama ni..sebab kite bw sampai mati beb..lg2 nak bimbing jemaah haji kan..alhamdulillah segala urusan di sini selesai..:)

Paling cun bile kena OPS TERAS GAME malam terakhir..cukup 2 malam kami x tido coz nak biasakan diri dengan keadaan tyme operasi masya’ir nanti..:)..ops teras start jam 10.30 mlm sampai 5.30 pg terus ke solat subuh berjemaah..:)..memang best..mcm2 aktiviti kitorang buat mlm tu..badan ni kena laa biasakan jd lasak sket..mata kena tahan ngantuk coz kat sana nanti..ti xkan penah cukup..x tido 4 ke 5 hari standard bg mereka2 yg da berpengalaman tu ckp..waaaaaaaaaaa seronoknyer kami dengar..:)

X sabar nyer nak ke sana..hehehe..bertugas sambil beribadah…Doa2kan laa ninie di panggil untuk Kursus Pengukuhan bulan 5 nanti ye..hehehe

5 comments:

  1. aduhai! terasa gemuruh darah ini membaca entry kamu.

    rasa membuak2 dada ini mahu pergi ke sana.

    aku doakan kamu yg terpilih.
    InsyaAllah

    ReplyDelete
  2. wah..
    best nya dpt ke sana..
    mcm mana ninie boleh terpilih untuk pergi sana??

    ReplyDelete
  3. bila boleh chat ngan kamu lagi ni yang :p

    ReplyDelete
  4. waahhh..bz sungguh la ninie skang..selmt berjaya.. =)

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا