Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Wednesday, July 21, 2010

KAMi DATInG dI paMERAn KERAnda DENgan FuTURE In LAW..;D

salam semua..;)
arini ari yg best coz pagi2 lagi ninie da mandi hujan..hehehe
sangat suker shaye biler dapat berjalan dalam ujan...
kan arini subuh2 lg da ujan..kul4 pagi ninie da jaga dari tidur..sejuk sgt..rupernyer ujan..:)
rasa ank sambung je peluk bantal tadi pg..hahaha..seb baek ada keje arini kena settlekan..
owhh ini cerita ninie mggu lepas..minggu lepas ninii n mama & ayah FIL pegi muzium negara..:)
kami dating bawa mama n ayah sama sabtu lepas..then ahad hantar mama n ayah lik kampong..
1st time ni ninie masuk muzium..hehehe
ayah da lama nak g sana ye kate..jd kami pakat bw ayah g muzium petang tu..dalam kul 3 kami da ada kat sana..ada pameran keranda..tu yg ayah ajak kami g tue..aduss gwe takut dengar keranda..bukan takut mati..takut hantu..hehehhe..tp ayah n mama relax je dlm tu jalan2..aduhh..

masuk sana kena charge RM2 untuk dewasa..banyak giler keranda yang ada..memang ingat mati beb biler tgk keranda..pulak kena sound effect yg agak menyeramkan..adussss...naik bulu roma ni sumer..ahahha..seb baek laa ada mama..da duk berkepit je sama mama..:)

mama saya ni relax je dia..salute laa mama..alaa mama kate tipu2 je tue..mama kate jgn amek gmbar ti antu ikut balik!!!hahahaha..takut gak memula tuh..takut biler gk lik gambar2 ni tup2 kuar antu..ahahahha...mengarut btol..maksima da ketakutanku ini..;)..hehe

lepak kat waterfront ni memang best..berangin je petang2 kat atas tue..best gak dating kat muzium nie..x buang duit coz banyak ilmu leh dapat tau..kite kan anak malaysia..kena laa tau asal usul kan..:)




tgk cik abg nie..bleh dia posing camtu depan keranda2 nie..macam2 keranda ada..dari zaman purba sampai laa yang hari ni..pelbagai kaum ada..pelik2 dan menakutkan beb..seram tgk..siap ada mayat di bungkus tu yg agak seram tue..




ni PERAK MAN..rangka pertama manusia zaman batu yg ditemui..mayat di ikat mcm tue..cemana laa agaknyer masa dia di ikat tu kan?..pelik tapi benar..merekot laa mayat tue..;)




tp pameran ni da bes last sunday..beruntung ayah ajak kami lepak sini..besar rupenyer muzium nie...mcm2 ada dlm tu..dari zaman mula2 malaya sampai laa malaysia kini..;)

pas lepak muzium, encik tunang bw ninie n mama g pasar malam tunku abdul rahman..jalan2 shopping sama mama..:)..then kami dinner di damansara..best dpt luangkan masa dengan bakal mertua shaye nie..thanks encik tunang sayang..;D

2 comments:

  1. hai kak!
    lama x tgk blog akk..
    waa... atas tu date yg confim ke kak????

    ReplyDelete
  2. hye sayang..:)
    date komfom laa yang...ti akak jempot..kena bw butterfly byk2 tau..akak suke butterfly..;)

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا