Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Tuesday, November 8, 2011

hUbbY & wIfEy rAYa haJI at melAKA..;D

assalamualaikum semua..:)

selamat pg..waaa pagi yang cerah arini kan?

baru syok nak bekerja..walau dgn sakit gg dan sakit pale ni keje mesti tip top beb..

no monday blues2 for me..:)..mencari sesuap nasi bukan mudah kan?kena penuh keikhlasan..hihii..;p

oo yummy..:)

hubby wif daging korban panggang @ bakar..:)

enaksssssss sekali kena dengan air asam made by wifey ni kan..:)

makan plak bawah pokokk ceri sambil berbaring2an atas tikar cam g berkelah plak..hehehhe

ahad kelmarin, lepas settle raya haji kami di Kelana Jaya then kami ke Klang ke majlis pertunangan sepupu ninie..:)...malam tu kami ke Bangi pula untuk majlis makan2 umah baru kawen kat UKM..:)


dalam kul 9 tu kami terus shoot balik melaka plak..yehhhhh suke suke..sgt suke balik kg hubby..:)..x sabar nak jumpe anak2 buah sume..sume 5 anak2 mama ayah balik kelmarin...riuh rendah la a umah mama semalam..:)



bile balik kampong..macam2 projek nak buat..:)..
pepagi da bangun da ngan hubby..g cari bekfest..bekfest kat kampong ni memang enak dan murah2 ok..:)..nasi lemka 70 sen mana nak dpt lagi kat KL ni kan..;p




tghari anta mama g umah sedara kat kg sebelah kejap..:)

ada majlis aqiqah n potong lembu..:)..then hubby bw ninie ke CowBoy town..nak cari bekas buat kuih shaye laa..:)...bw sekali akiq n hanna..:)


then sampai2 je umah g amek mama plak
nak belajar masak SAMBAL DAGING mama version..:)

kegemaran hubby nie..kena laa amek knowledge kat mama kan..;D

baru suami sayang..hahahha

di sebabkan daging yang berkilo2 orang kampong sedekah kat umah..macam2 juadah bertemakan daging laa kelmarin..:)...cik abang kalau bab main api memang dia suke..bg laa dia potong kayu ke..idopkan bara ke..laju je dia cari parang n kapak..:)


so kami n kak long n abg ipar decide nak wat bakar2 laa kan..:)

buat air asam cecah..perghhhhhhhhhhh terbaek..kena plak daging baru kan manis...memang menjilat jari tu..kena plak dgn coke..waaaaaaaaaaaaalawehhh...leleh air mata beb..






bile da ramai2 kat kampong kan..:)

mula laa anak2 ni...sorang nak maen buai..sorang nak ajak auntie fine main sand art..:)

macam2 hal..sana auntie finee..sini auntie finee..:)...riuhhh satu umah...





bile tyme nak balik..sorang2 wat drama..tamau lik KL..:)

sume nak tinggal ngan atok ngan nenek kat kampong..:)

budak2 kan..sonok laa bile atuk nenek manjakan lebeh..;p





sonok pagi2 kat kampong nie..udara bersih jer..cuaca canteks je..sorang lepak2 cam hubby n abg ipar ni borak2 bawah pokok mangga..yang bangah plak cuci kk

eta..:)..adik beradik ramai seronok sangat..;D




semalam kul 6 ptg gerak dari melaka,

kul 9 lebeh kami sampai umah,....jalan da start jem ya amat..:)

tp sebab ari yg seronok kat kampong..x terasa pon jalan jauh n jem..heheheh

rasa nak sambung cuti lg ada..hhehehhe

2 comments:

  1. kg memang best kan
    saya yg hari2 dok kg ni lagi la, dah biasa suasana
    tapi bila musim raya ni, bengang la sbb kat kampung plak jalan jadi jem
    kalau kat pekan tuh, mak aihh kemain byk kete. marah je.hahaha

    ReplyDelete
  2. ehheeh
    semalam jem giler yang.:)
    tp mmg berbaloi sebab balik dgn perut penuh n bonet penuh..hihihi

    lya kat mana ek melaka?

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا