Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Thursday, November 24, 2011

I uSED tO BE...:)

hello..:)

selamat pagi..assalamualikum..

da mkn pagi da?heheee arini ceria semacam sket..hubby laa nie..ya he's da reason y a smile put on my face..;D


ooo ALBERT EINSTEIN is so true..:)

tu pasal as a woman jgn terlampau ikot sgt ckp orang..minta bantuan..perhatian dan nasihat tu bole..tp jgn bulat2 terima kate orang lain..bg pemahaman ninie laa..:)


berkawan bia beribu, berkasih bia satu...kadang2 kite boleh lihat..lagi2 dengan masyarakat masa kini..:)..terang-terangan boleh kate masing2 da xde JATI DIRI..da xboleh jd diri sendiri ape?

contohnyer..;)..TUDUNG laa kan..cube kalau di perhatikan..a group of ladies, yg kt nampak kalau di shopping complex or everywhere, SORANG berHANA TAJIMA..SATO GROUP tu mesti sepesen je kan?is it a trend dat u looking for??kalau dulu boleh je pakai tudung bawal..skang nak kena pakai selendang yg meleret2 tu..:)..KENAPA??sebab all in da group pakai pesyen hana tajima..kat mana canteknyer?sendiri pakai sendiri tau laa kan..;)


dats y, jadi perempuan perlu berdikari atau BERDIRI ATAS KAKI SENDIRI..:)

dont ever kd lalang..lagi isu bile psal boifren..mestilaa BOIFREN dulu baru jd HUSBAND kan?

kena laa orang nampak boifren kite ngan perempuan lain..waaaaaa terus je buat spekulasi haram yang lelaki tu kaki betina, MAYBE he is AND maybe he's not...


benda ni kdg2 jd isu bile kt dalam satu group kawan2 yang besar..kawan ni ada yang menasihat dan ada yang tidak..itu LUMRAH ALAM..kena pandai cari kawan kate orang..:)..sume suke tgk cite SOFIA kan?alaa cite melayu tu, see da sah2 ada kawan yg mcm x btol bile kawan da kawen masih skandal dgn laki lain siap BOLEH KATE JGN BGTAU LAA HUSBAND even preggy anak lelaki lain pon KAWAN dia siap say ape??korang sendiri tau kan?


kadang2 TAKOT bile dunia makin ke depan nie..masalah remaja semakin berleluasa..dan manusia makin lupe pada ALLAH yang satu itu..

i am a gurl..:)..a lady..a wifey...:D

alhamdulillah xpenah terfikir akan ke tahap ini ..syukur pada allah swt..

i used to be a gurl who like flowersssssssssss so much..

tanya saja pada wanita...siapa yang tidak sukekan bunga kan?


JADILAH WANITA SEPERTI MAWAR..WALAU CANTEK..HARUM BAUNYA, TAPI MASIH PUNYA DURI UNTUK MELINDUNGI DIRINYA DARI DI DEKATI DAN DICELAKAI OLEH TANGAN2 SI RAKUS...JADII WANITA YANG TINGGI HARGA DIRI..;D



pada usia anda di awal 20-an dan baru melangkah ke alam remaja..

jadi laa anda si ulat buku yang bakal membawa hidup yang lebih berharga pada masa depan..kerna ILMU lah satu2nya yang akan membantu anda di masa hadapan..:)




janganlaa anda menjadi ikutan fesyen zaman ini kerna hari ini bukan sesuatu yang pasti anda akan hidup untuk sepuluh tahun akan datang..:)..anda cantik menarik dan tertarik bukan kerana pakaian yang anda pakai..tp ilmu dan iman di dada itu pengukurnya..:)


jangan jd hamba fesyen..:)

x kemana pon walau anda cuma si penggemar JEANS & TSHIRT LUSUH..;)

cantik di mata mereka tp jelek di mata ALLAH SWT..


i used to be mama's lil gurl..:)

xpenah menolak atau menarik anaknyer ini untuk mengikuti perkembangan duniawi..

bile kecil kite dijagai..dituntun oleh ibunda walau demi sehelai pakaian..pakainya begitu begini..;)

kenapa sekarang pakai baju tp seperti bertelanjang..:)

bia ringkas tp selesa..x rimas ke berlilit sana sini?pakai tudung mcm x siap tu?pakai baju yang sarat berlapis2 berhelai2?

pilihan masing2 kan..tepuk dada tanya selera..;D


fikir2kan wahai wanita..

jangan pandang siapa yang bercakap tapi dengar ape yang di ucap..:)

2 comments:

  1. sesungguhnya Allah telah menurunkan bahan2 (pakaian) yang boleh menutup auratmu dengan sempurna...
    pilihla utk mencari redha Allah...

    sama2 kita menjadi wanita yg lebih baik dik...

    #ala kamuuuu... susah nak bacalah tulisan ni... mata akak dah ting tong abeskan karangan kamu ni :p

    ReplyDelete
  2. insyaallah kak ina..:)
    sama2 laa kite..

    ok kite da tukar font khas untuk akak..:)

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا