Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Wednesday, November 28, 2012

BahAgIA iTu bIla.....


"tak layak rasanya bicara tentang formula bahagia.

bahagia itu bukan mutlak.
bahagia dunia tak akan sama nilainya bahagia disana.
bahagia kita tak sama. kerana apa yang DIA beri untuk kita, itu juga tak sama.

makanya, bila bicara tentang bahagia.
ketahuilah bahawa aku juga masih mencari makna.
namun semakin aku dewasa,
aku mula percaya,
bahagia itu adalah apa yang DIA beri.
bahagia itu adalah redha dan percaya pada apa yang DIA telah tentukan dan rencanakan.

dan aku juga belajar,
bahawa bahagia itu tidak semstinya hanya dengan mendapatkan apa yang kita ingini.
insyaAllah, semoga bila kita redha,
maka DIA akan damaikan hati kita dengan ketentuanNYA,
dan DIA akan bahagiakan diri kita dengan takdir dan kehendakNYA."


jomlah,
kita try hidup happy dengan apa yang kita ada..

jomlah,
kita cuba hidup bahagia dengan apa yang telah ditakdirkan untuk kita.

jomlah,
kita belajar terima hakikat.

jomlah kita belajar hargai apa yang depan mata dan apa yang akan berlaku kelak,
bukan terus mengingati momen2 indah yang dah berlalu pergi.

jomlah, jadi diri sendiri.
be happy, be grateful.
bukan untuk orang lain.
bukan untuk dia.
bukan untuk parents kita,
tapi at least untuk diri sendiri.
so that kita akan appreciate hidup ni,
kita akan hargai nyawa kita, hargai hidup kita yang cuma sekali.

jomlah.
lepaskan semua benda-benda yang buat kita sedih itu pergi.
kalau boleh buang, buang jauh-jauh.
ada sesetengah benda tu kita kena buang bukan sebab kita dah tak sayang,
tapi kadang-kadang dah takde tempat nak simpan,
atau dan terlalu buruk dan merbahaya kalau disimpan..

buanglah, bukan dengan kebencian tapi kasih sayang.
may Allah bless, may Allah ease..


insyaAllah,
bila kita ikhlas,
bila kita redha.
dan bila kita berdoa,
supaya dia diberi kebahagiaan dunia dan akhirat.
dan bila kita berharap,
dia akan hidup aman bahagia dengan dia yang telah Allah takdirkan untuk dia,
maka rasa sakit ditinggal itu akan hilang.
rasa sunyi dan kehilangan itu akan terubat.

bukan,
bukan semestinya dengan kehadiran seseorang sebagai pengganti,
tetapi berkat doa kita pada seseorang yang kita sayangi,
dan kerana keredhaan kita pada ketentuan Ilahi.
Allah akan ganti segala rasa lompong dan luka dalam hati.
itulah hadiah-NYA pada kita yang terima takdir Ilahi..

insyaAllah,
tak mudah, tak siapa pernah mengatakan itu mudah.
tapi itulah antara usaha mengubat luka dan patah hati, atau kecewa.
redha.
dan berdamai dengan takdir-NYA.
sampai saat dan masanya,
kita akan mengerti,
ada perkara memang sudah termaktub akan terjadi,
dan kita harus berhenti memaksa ia menjadi seperti apa yang kita ingini.

 

lurv,
wifey aka mama to be

2 comments:

  1. setuju u. sebelum kita bahagiakan org lain kita kene bahagiakan diri sendiri dulu :)

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا