Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Friday, November 30, 2012

untuk suami saya..;D


dan mungkin maharnya,
hanya sebentuk cincin belah rotan.
dan wasiatnya,
mungkin hanya senaskah al quran,
hadiah saat berlangsungnya ikatan perkahwinan.
dan hadiahnya pun, saat ulang tahun tiba,
bukanlah harta benda yang mahal.
mungkin hanya sepotong doa yang dia rahsiakan,
yang dia pohon lewat sepi dalam solatnya menghadapi Ilahi.
ketahuilah,
bahawa dia mungkin bukan yang paling kaya,
namun mungkin dia lah yang ikhlas menyayangi.


dan saya akan masih selalu tertanya-tanya.
mengapa dalam beribu-ribu wanita di muka bumi,
(or at least kat malaysia),
dia akan memilih saya.
dan saya akan selalu tertanya-tanya,
dalam begitu banyak perempuan baik-baik,
bahkan terkadang lebih baik,
mengapalah dia akan tetap memilih saya?
dan saya masih tertanya-tanya,
takkanlah dalam begitu banyak perempuan,
dia akan menoleh,
kepada saya yang tak punya apa-apa ini.
rendah diri?
mungkin..
yang lebih baik itu ramai.
sedar diri?
ya, itu yang lebih tepat.

salam jumaat semua..;)
ooo ini gbr malam td..mekaseh encik papa undang anak2 tahfiz ni lagi..minggu ni minggu kedua dah..:)..alhamdulillah majlis berjalan lancar diiringi ujan renyai ketika bersama mereka..

malam ni yg hadir anak2 yg bakal menginjak dewasa..kalau minggu lalu masih anak2 kecil, kali ni group yg dtg da besar sket..:)..suke dengar merka baca yassin n azan dlm umah..

terima kasih encik papa buat semua ini..;D
malam td jamu anak2 ni nasi lemak ayam goreng air tangan wifey..
sonok tgk bile abes licin n kena puji lagi ngan ustaz tu hehehe..
rezeki mereka kan..;) alhamdulillah
minggu depan ada lg, nak wat kenduri kesyukuran dan doa selamat serta tahlil sikit untuk majlis perkahwinan adik perempuan saya minggu depan pula..:)

semoga segalanya berjalan lancar, amin.

dari
 isterimu yg berterima kasih,

2 comments:

  1. bestnya. masa i kawen hari tu pun panggil anak anak yatim dtg rumah. sedih tgk diorang :(

    ReplyDelete
  2. Ketika Allah meniupkan roh kpd manusia (ketika didlm rahim ibu) antara yg telah ditulis ialah jodoh.
    Ada lagi rupanya blog yg guna word verification..jenuh kak zan menjengil biji mata..maklum ler dah rabun..boleh buang tak dik!

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا