Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Friday, August 20, 2010

ADa apE daLAm BEg BesHAr SHayE nIE??

VS

Ever wonder what would happen if we treated our Quran like we treat our cell phone?

What if we carried it around wherever we went?

What if we flipped through it several time a day?

What if we turned back to go get it if we forgot it?

What if we used it to receive messages from the text?

What if we treated it like we couldn't live without it?

What if we gave it to Kids as gifts?

What if we used it when we travelled?

What if we used it in case of emergency?

This is something to make you go....hmm...where is my Quran?

Oh, and one more thing.

Unlike our cell phone, we don't have to worry about our Quran being
Disconnected because Allah already paid the bill.

Makes you stop and think 'where are my priorities? And no dropped calls!

salam jumaat..:)sekejap je da jumaat kan..diam x diam da 10 hari puasa da kite nie kan..ehehe..alhamdulillah.jadi g mana ramadhan anda?seronok ke sama je cam tahun lepas2...

ninie?alhamdulillah bertambah seronok biler mana tahun ni tahun terakhir berpuasa as SINGLE coz next year insyaallah IM NOT SINGLE da..hehehe..yup ramadhan lebih membawa berkah bersama encik tunang..:)..syukur pada ALLAH di beri kesempatan sebagai umatnya yg bahagia..


selalu orang tanya saya..apa ada dalam beg besar yg saya kendong tiap2 ari nie..shaye shuke pakai beg besar nie..senang..sumer benda leh di isi..pakai beg kecik ni leceh sket..lg2 kalau takat hp n wallet je yg leh di isi tu..aduhh!!leceh derr...:)
bw besar kan senang..silap2 ada orang tumpang simpan barang lg..da tambah pahala tolong bawakkan..hehehe..ni laa yg saya kendong tiap ari..tgk laa tu mcm2 ada dlm beg nie ha..:)
- POCKET AL-QURAN (pemberian encik tunang bulan puasa tahun lepas 2009)
- YASSIN
- POCKET ZIKIR PAGI & PETANG
- TASBIH KRISTAL (dari Kota Makkah)
- PAYUNG (skang musim ujan beb..)
- VITAMINS (A,PrimRose...)
- MY SOCKS (yg polka dot tu)
- WET TISSUES
- BODY BUTTER ( mau harum selalu..heheh)
- COMPACT POWDER SILKY GIRL
- KUNCI UMAH
- PAS KEJE


heheh..mcm2 ada kan?da macam KOOP bergerak da beg shaye nie..hehee..tergeleng2 pale encik tunang kalau shaye kuar bw beg besar ni..tp last2 kang ye gak tompang wallet..kunci keta..rokok dia..:0..kan yang kan?ehehhe

yg paling penting bg shaye yang MUST HAVE dlm beg shaye ialah yg di atas nie..lebih2 lg biler setengah jam duk dlm train tiap2 ari nak lik umah pas keje kan?isi masa dengan membaca al-quran dan zikir..

bulan puasa ni shaya suke baca al-quran tiap pg dan malam..:)
zikir tu is a must lepas solat dan dalam train juga..rasa lebih selamat bile baca..hati lebih tenang dan langkah lebih mudah dan di lindungi..alhamdulillah..

encik tunang pon da di jangkiti virus saya..:)
skang ni tiap2 malam sebelom tido MUST CALL untuk dia dengar bacaan alquran dari shaye..
kadang2 tu saya akan alunkan zikrullah dgn terjermahannya sekali..alhamdulillah..untuk perkongsian bersama..:)

APE DALAM HANDBEG KALIAN YG MUST ADA??
share laa sama ninie..:)

p/s:
Arini Encik Tunang nak g bayar zakat..B kate tahun ni last B bayar tuk diri sendiri sebab tahun depan dia akan bayar zakat buat shaye juga sebagai ISTERInya kerana dia bakal SUAMIku..amin

9 comments:

  1. wah. baguslah miesz ninie..
    bawak al-quran ke mana aje..


    sy tak de handbag..
    tak leh la nak kongsi apa2.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. skang ni rasa lg selamat ada al-quran ke mana saya pegi laa yang..jgn bw masuk tandas je sudah..:)

    zaman da makin maju..tp jgn LUPEKAN YG SATU DAN PALING UTAMA tu k..:)

    selamat berbuka dear..:)

    ReplyDelete
  3. wahh sukenye ngan pesanan kat bawah sekali tue..hehhhe

    hehhe..macam dalam Fuhh la sis leh check barang ape lam handbag..hehehe =p

    nnt kite buat ek..

    ReplyDelete
  4. semoga kamoo bahagia selalu..

    raya nnt kiter cari masa untuk berjumpa kay :)

    ReplyDelete
  5. hehehe..
    kelakar laa lalink nie..FUHH x kuasa akak yang..:)

    ti buat tau
    mesti beg kamu lg beshar nie..;)

    ReplyDelete
  6. hye yang...:)
    yup!!raya ti kite jumpe ok...
    kamu sehat..

    my lil princess pon??
    :)

    heapy for u darl..

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah..
    sejukla perut mama u ngandungkan u yang..;)
    i pun slalu kendong beg besar2..tp kat dalamnye cm tong sampah..hahaha..
    besides ade barang2 penting..sampah pun banyak..;p

    ReplyDelete
  8. alhamdulilah....
    jue doakan moga ninie sentiasa dilindungi allah dan moga perhub ninie berkekelan hingga akhir hayat kamu berdua..aminnnn

    ReplyDelete
  9. beg fda pon besar amat... sampai Mr. Busyuk selalu marah dan question apa yang fda bawak dalam beg besar2 tu... students pon cakap fda cikgu doremon. dalam beg macam2 ada. lagi besar beg, lagi ntah apa2 dihumban dalam tu... kekadang macam sarang tikus pon iye. sesekali mengemas, ampun... sampah sampai sekilo. hehehe

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا