Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Tuesday, August 10, 2010

XtVt SEbElOM menJELanGnya RAmaDhaN..

pergi x kembali..
yaa..ahad semalam pg2 da bangun walau semalamnye tido jam 3 pagi..siapkan cucian pulang dari sabah..sebab arini ahad ninie ke tanah perkuburan..menjenguk arwah atok dan nenek..cucu kesayangan dtg melawat..rindu terubat bile nisan di sentuh..kubur mereka kami lapangkan..kami bersihkan..spontan air mata bertakong di tubir mata..kerinduan menerjah jiwa..gurau senda dan tawa mereka berbisik di telinga..

naluri memanggil2 agar mereka ku harap masih ada..tp mereka telah ke sana..mencari syurga yg hakiki..meninggalkan kami yg sepi..hanya alunan yassin dan doa dpt aku sampaikan buat mereka..semoga roh mereka tenang bersemadi di sana..

kalau dulu tiap kali ramadhan nenek laa yang paling meriah melayan karenah cucu2nya melayari puasa..melayan keletah dan permintaan kami saat berbuka..saat mencelikkan mata untuk bersahur..itu sume tinggal kenangan semata..

"nek..atok..along datang nie..rindunyer dengan nenek ngan atok..kalau ada rezeki kite jumpe kat sana nanti ye..nek tunggu along tau..atok tunggu along ye tok..along nak kawen da tok..kalau atok nenek ada mesti meriah sgt kan tok..atok ngan nenek doakan along ye nek..tok.."

di saat mahu pulang..aku tuturkan ini di pusara mereka..aku tahu mereka mendengar..aku tahu allah maha berkuasa..aku tahu atok dan nenek melihat aku dtg..aku sayang mereka lebih dari segalanya..

kubur arwah atuk..
atuk pergi dulu sebelom nenek..rindunya pada mereka..:(
air mata..xkan pernah berhenti mengalir tiap kali aku alunkan bacaan yassin di sini..19 May 1999 atok tinggalkan kami..pergi bersama kasih yg padu dalam hati nie..rindu dtg merjah..bayangan dan kasih mereka meresap jauh dlm hati..sekali lagi ramadhan tanpa mereka..sunyi..semoga atuk tenang di sana..al-fatihah..

kubur arwah nenek..
nenek tinggalkan kami pada 22 OKTOBER 2000..
da 10 tahun kami beraya tanpa nenek..sedih allah je yg tau..ninie rapat dengan nenek sebab waktu kecik nenek yang jaga..sgt terasa kehilangan dia..nenek pergi setelah setahun setengah kehilangan atuk..semoga rohnya di tempatkan di sisi mereka yang beriman..rindu tetap utuh walau lama kami kehilangan nenek..:( ..al-fatihah..

di tanah perkuburan tu..aku temui seribu ketenangan..sejuta pengertian..yang hidup pasti kan mati..yang pergi x mungkin akan kembali..tiada ketakutan berada di tempat mereka yg telah pergi kerana aku pasti aku akan mengikuti mereka jua..cuma tidak ku ketahui masa dan ketikanya saja..

tengahari tu encik tunang call..kawan baek dia ajak lepak kampong wife dia..jd kami terus siap n shoot ke Sungai Sembilang balikk ampong ayu n ajib..dapat jalan2 kat Pantai Remis..:)..lepak2 pantai n makan2 tepi laut..hehehe..

parents ayu nie rupenyer ada bisnes ikan talapia n ikan keli..banyak giler..bagus bagus..skang memang trend bisnes sendiri kan..alhamdulillah rezeki masing2 kan..:)..ari panas tp best lepak kampong nie..
lepas makan2 kami konvoi balik kl balik..terus ke Central Market jalan2..park kat Dayabumi then kami naik train ke KLCC..lepak2 jalan2..pasni da puasa..kena kurangkan jalan..lebihkan ibadah...hehehe..jd minggu lepas kami pusing puas2..hahaha..
masuk CM terus ke Fish Spa..hehehe..encik tunang ni memang suke sometimes tu relax2 mcm nie..:)..lompat2 ayu geli bile kaki di gigit ikan2 comel tue..heheh..seronok ajib 1st time buat fish spa nie..ni laa keje kami bile dtg masa nak memanjakan diri.kan yang?..:)

di sini ninie dan encik tunang mengambil kesempatan untuk ucapkan selamay menyambut ramadhan buat semua warga bloggers..rakan2 dan sahabat..semoga ramadhan kali ini membawa seribu rahmat buat kite..alhamdulillah tahun ni saya berpuasa sebagai tunang kepada dia..dan insyaallah tahun depan lg meriah..amin

~~SaLAm RaMAdHaN AL-MuBAraK
dARi
KaMi BerDua~~

3 comments:

  1. slmt menyambut ramadhan al mubarak juge buat ninie n pasangan..hihi

    ReplyDelete
  2. selamat berpuasa ye sis! :)

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا