Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Tuesday, September 21, 2010

MunGKIn iNI mAsa NYA..;D

salam..;)
wut a world..
n u know wut..my life is full
n my life is great..for me..n others too..;D

alhamdulillah
bile mana kamu mahukan sesuatu lalu kamu di berikan sesuatu dan bersyukur dengan ape adanyer..hidup akan lebih indah..lebih sempurna..:)..yang pergi xkan kembali..yg berganti jagalah sepenuh hati..ye x?Mungkin itu yg terbaek buat kamu..:)

syukur pada allah
sebahagian DOA di RAUDHAH di kabulkan ALLAH SWT...
ape yang ku minta di berikan dan harus aku bersyukur atas pemberiannya itu kan..:)
xmudahku melupakan ape yang ku perlu
bayangmu masih menghantui ku..dan kau perlu tau i
tu..;D

harusla tabah mengharungi cinta kan..kalau x LARA DAN DUKA laa sepanjang masa..
oooops saya da start melalut bile somethin UNEXPECTED happen today.. WOW!!!..you sure or not?????ntah laa..SOMETHIN HAPPEN FOR A REASON..n IM GLAD TO HEAR DAT FROM U LADY..:)..jd bile saya senyum tandanyer SHAYE SUKE ok...

FRENS??
-
-
-
-
-
-
-
-
MY ANSWER WILL BE YES..
hope ini mengakhiri penantian kite selama nie kan..
saya pon da nak kawen....x rugi kot kawan beribu kan?
anyway..
SELAMAT BAKAL PENGANTIN BARU BUAT KAMU BERDUA..;D
saya pon xnak laa panjang2 benda yg saya rasa da lama terhenti antara kita ni kan..
kamu ada hidup kamu ..dan saya ada hidup saya..dan kite pon bakal punyer hidup yang baru yg lebih INDAH DARI BIASA kan..:)..
OK DA FULLSTOP!!!

skang kite citer bile NINIE ke RUMAH BAKAL MAK MERTUA BERAYA..
hehehe..:)..mama ayah sumer pon buat pertama kalinyer menjejakkan kaki ke rumah BAKAL BESAN mereka...;D
caya laa ayah shaye..steady tu walau dalam hati kembang kuncup..hehehe..alaa YAH...along tau laa ayah pon ada cuak gak tu..hehehe...anak sulong kan..seseuatu yg baru buat mereka tempuh..
MENANTU SULUNG..BESAN PERTAMA..kan itu bahagia yang saya ciptakan buat mereka..;p

pagi dengan semangatnyer ayah shaye da bangun mandi!!..;)kul 5.30 shaye da jaga..bunyi cam orang mandy..tp nape jam loceng saya x berbunyi lagi nie..:)..ooo rupenyer ayah sedang mandi..terus ke masjid subuh berjemaah..waaa semangat waja ayah shaye nak ke rumah besan nie..hehehe

da janji ngan encik tunang kul 8 di Tol Sg.Besi..:)
harus laa bangun awal kan..malam tu da siap kan da barang2 nak bw umah besan dia..mcm2 laa mama ayah sediakan..kek laa..buah limau bali laa..kuih tart laa..coklat bagai..:)
kul 8 lbh kami sampai tol..tunggu cik abang ni plak kejap..then b sampai terus kitorang gerak..my adik lelaki off course laa naek sama bakal abang dia nie..ntah ape dorang borak dlm keta tu xtau laa..:)..mcm pelesit bw keta masing2..:)

ninie bw si kecik Irish memandangkan Hannah n Akid ada kat kampong gak..bleh wat kawan maen2 kat sana..:)..ooooo x sabar mau cepat sampai..heheheh..:)..terasa jauh plak tetibe melaka - kl nie..laju laa sket yah bw keta..:)

sampai kampong encik tunang jam 9.30pg..waaaaa cepatnyer...seronok ayah jalan2 sana..b bw kami lalu jalan kampong..puas laa ayah duk beringat jalan ke sini sebab nanti nak dtg menghantar anak dara ye ke sini di majlis kami nanti..:)..so kenaalaaa ingat jalan kan..:)

sampai2 mama tgh bersiap..yg ada KAK LONG N HUSBAND dan si manja acu Hanna n Akid..;)
"best giler kampong dia long" kate adik..;)..hehehe..see sayang adik pon suke kampong b..angah lg laa teruja duk di beranda luar adap kolam air tadahan tu..;)

ayah da lepak dlm jumpe ayah b..waaaaaaa..ari paling bahagia buat saya kala itu..;D
syukur Ya Allah atas anugerah yang kau beri ini.. me..ape lagi terus laa ke dapur jumpe kak long..wat cam umah sendiri ye..hahahah...

terus jumpe mama..kak long n mama tgh masak..kenaalaa ringan2 kan tangan menolong ye dak..;)..ayah b n ayah shaye berborak kat depan tu..macam2 da kak long n mama siapkan buat kami..sampai makan tghari kami di sana..
macam2 laa dorang borak..Abg Aris pon best..ngam sekepala...:)
makan semeja ramai2..ikan pari bakar..udang galah masak kari..daging asam garam..sayur campur..ni juadah kami makan tghari..;D

mekaseh MA..mekaseh YAH..siapkan ni buat kami..seronok tgk mereka cepat mesra..:)
senyum sampai telinga saya..;D..hati berbunga riang..kalau nak tau..ini laa KALI PERTAMA kami sekeluarga makan dengan ENCIK TUNANG shaye..saya x selalu bw pulang dia berjumpa keluarga..blom masanyer kate B..:)
n its a great moment u know..:)
bile anak menantu mertua makan semeja.
dan saya dengan rendah diri berharap semua ini akan kekal sampai shaye MATI!!

yang paling best umah encik tunang ni byk pangkin leh lepak..ape laa..mula laa si kenit2 ni beraksi beramai2..dengan aksi ultraman yer..akid nak jd ultraman..hanna dengan gaya x jumpe acunyer mcm da 10 tahun x jumpe..;)

paling best biler citer bab kawen kami..hehehe..
mcm2 idea kuar..yang pasti tema di sini nanti memang pilihan hatikuuuuu..
mekaceh hanna sayang..AUNTIE FINIE cayang sama hannha sbb ni pilihan si kecik untuk acunyer..n sama laa sayang pilihan kite..:)..
oo mereka si kecik ni panggil shaye AUNTIE FINIE tp ENCIK TUNANG lg suker biler mereka panggil shaye AUNTIE NINIE..WHICH ONE YG KORANG RASA SESUAI PULAK??..meriah kan biler dpt keluarga besar..;)..alhamdulillah..bakal2 ipar shaye pon friendly2 orangnyer..;)

JOM!!!
KAMU NAK G KAMPONG ENCIK TUNANG SHAYE X??KENALAA TUNGGU SAMPAI MAJLIS KAMI NEXT YEAR ya..;D

2 comments:

  1. bukan main meriah lagi.ninie beraya ke rumah bakal mertua..

    ReplyDelete
  2. hehehe.. t u la kak atty..best sgt!!!..nanti ninie jempot kak atty mesti dtg tau sama famili..;)

    bile nak dtg raya nie??
    ninie nak g raya la umah kak atty..hehehe

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا