Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Tuesday, January 17, 2012

RuLE #490: jANgAn Iri haTi...;D

ollaaaaaa

assalamualaikum..;)

mulakan hari dengan senyuman ye dan

jauhkan hati dari kedengkian ye kawan2..:)


"Dan janganlah kamu iri hati terhadap apa yang dikurniakan Allah kepada sebahagian kamu lebih banyak dari sebahagian yang lain. (Kerana) bagi orang lelaki ada bahagian dari pada apa yang mereka usahakan, dan bagi para wanita (pun) ada bahagian dari apa yang mereka usahakan, dan mohonlah kepada Allah sebagian dari kurnia-Nya. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui segala sesuatu" (An-Nisa' : 32)

uuuwwwhhh hubby dengan awek barunyer..yang siang terbayang2 malam termimpi2 itu..:)

xde masa haishh hubby i nak cari u...

almaklum laa kami ni laki bini mmg kaki sporty..:)..dari zaman anak dara n bujang trang tang tang..sampai laa usia perkahwinan da nak setahun ni..mmg xtvt kami byk ke arah yang sporty morty je..maaf laa kalau nak ke dinner karaoke2 ni..mmg x jalan beb..:)

skang ni weekend makin bertambah bz laa..:)

sebab hubby akan allocate wekend waktu untuk dia ride..:)

oooooo i like..baru laa tambah tough hubbyku..x laa sekeping jer mcm playwood..huhuh

baru laa bleh jaga bini..:)

selamat sentiasa disisi dengan lindungan allah dan suami..

baru ngam n cun..laki kena laa cukup sifat nak jaga keluarga kan..:)

jommmm

sesaper nak ride jom laa follow kami yang masih baru nie..seb baek ada herbert hubby new frens yang ajarin kami ni semua..so seronok laa dgn aktiviti baru yang menyihatkan badan niie..:)..

bia berabes duit untuk sesuatu yang menyihatkan kan??;)..daripada berabes duit nak keluar panggung masuk panggung yang x mendatangkan faedah tue..;D..ahaksss!!!hahaha

meleleh beb kawan2 hubby tgk bike baru dia..:)

masing2 da giler nak berbasikal pula..;)..seronok kate dorang..baru badan sehat dan kuat..

berpeluh kan baek untuk badan..:)..baru laa dpt sentiasa abeskan masa berdua..;D


xnak laa saya simpan duit byk2 perabes kat brg kemas je kan.:),..yang ada pon x terpakai..puas da ayah mama balut badan anak2 dia ngan emas permata dari kecik..da besar2 ni x berapa berminat dengan hiasan dunia tu..mama nak bg lg ada..tp pk sepuloh kali beb..:)..kang jd plak cam KAK DINA, kena rompak..wallawhhehh..tu seb baek umah dia byk ilmu..kena byk brg kemas??lg2 sket2 nak tayang sampai dlm ni ada brg kemaskan..x masak kau sume nak orang tau kan..;p

baek laa beli beskal je nyah..laki ai nak belikan brg kemas pon i dont want ..hahahah

siap offer lg..maap le..x berkonan den brg kemas nie..;)..baek g cari helmet beskal..selamat sket laki i ni..;D


semalam g sini..nak cari kedai ni..waaaaaa syok tu kedai dia..sume tentang bike ada..:)..helmet cun2 beb..kasut..baju dia ..waaaaa nanges hubby i tgk u..hahahah..:)

tengah pening nak yang mana..tu laa laki i you..:)

kalau dia nak sesuatu dia akn survey habes2 an..... ni kan helmet aje..kalau nak wat BINI??lagi laa dia survey dulu kan..serba serbi tentang wife dia ni..xlaa main tangkap muat aje..;D


tgh calling2 member bike dia juga..abes laa pasni dorang repeat ke sini lagi beramai2..:)

pastu terus laa wifey ni seret ke kedai buku..its my turn now..:)
wifey cari buku, hubby baca majalah MTB dia..
we likeeeeee...

PESANAN PENAJA:

Iri Hati Itu Boleh.
Irihati tu boleh, jika kita iri hati melihat orang lain lebih banyak ibadahnya dari kita. Jika kita lihat orang lain lebih baik amalannya dari kita. Jika kita lihat orang lain lebih rajin dari kita. Seterusnya menaikkan semangat kita untuk melakukan seperti mereka.
Berazam untuk beribadah, beramal dan bekerja dengan lebih. Melebihi orang lain, ini iri hati yang baik. Iri hatilah kepada para ilmuan Islam yang telah banyak menyumbangkan buah fikiran dan gerak kerja Dakwah yang belum mampu kita laksanakan.

Iri Hati Bertukar Hasad Dengki dan Mendengki.
Hasad dengki muncul akibat bisikan syaitan yang menghembus ke benak hati untuk melakukan sesuatu kezaliman orang lain, menggunakan cara kotor untuk menjatuhkan orang dan berasa puas dengan taktik tersebut. Inilah yang minta dilindungi kepada Allah dari perasaan manusia yang hatinya busuk dan sentiasa memikirkan cara untuk naik ke atas dan memijak orang lain dengan bangganya.

No comments:

Post a Comment

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا