Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Wednesday, January 11, 2012

WisHlIST # 3/2012: ImPROvInG mY cOOKiNg sKilLS

salam semua..:)

selamat petang..:)

da ptg br free..been so bz today..


makan tghari pon jd malas..:)

plus mata mengantuk lunch time td lagi laa malas mau makan..;p

balik kang je laa mkn ek..:D


tgh pk2 arini nak masak ape palk tuk suami saya tu..:)

malam td kan tetibe je ujan lebat..terus plan masak chicken porridge tuk hubby..:)

yummmy i ioiiike bubur nasi..;)



ikan pon ada terus siap2kan bahan buat steam fish dgn asam boi feveret hubby..:)
dia mmg suke mkn ikan..protin banyak n its gud sebab di kukus kan..:)..dengan halia lg bg kurangkan angin dlm badan tue..:)

yang paling best hubby siap cakap "bagus laa u ni yang..makin hari makin improved..da semakin pandai masak"..hehehhe waaaaaaaaaaaaa hati terus berbunga2 cuma x tunjuk je..ahahhaaa..dia cukup suka bubur nasi tu..:)

my feveret chicken porridge..:)..campur daun sup bg wangi dan harum..:)


malam td juga buat kesukaan ku ini..meratah sambil layan tv..:)

sambal goreng campur..:)..ni ari2 buat pon xpe..hehehe


nak wat cemana..minat memasak sgt saya nie..:)

perut kenyang suami pon sayanggggg..;D

x sia2 zaman sekolah dulu masak kat umah ari2..senang bile da berumahtangga ni..masuk dapur keluar dapur da pandai..:)..kalau x malu je ngan mak mertua dpt menantu xtau masak kan..:)


mekaseh pada mamaku..selama ni ajar anak dara dia ni memasak

alhamdulillah..;)..biile mak ayah dtg pon seronok je makan kat umah kami nie..xyah nak beli2 bungkus..sukenyer saya..;)


jd one of my wishlist dlm nak menjadi wife yg mithali ni..nak improved skill memasak saya..:)

kate orang..nak tawan hati suami kan melalui perutnya..hihihih

wish me luck..kalau ada resepi best2 share laa yer..;D

4 comments:

  1. sama lah kita pinie.. baru2 kawin lg lah excited nak masak.. ari2 nak masak.. hehe.. tp skang nie.. dah xder idea nak masak aper.. hahhaha :D

    ReplyDelete
  2. wah... sedappnyeer... ikan kukus tu my feveret waktu nak diet..

    ReplyDelete
  3. tania..tu yg rajin search cooking site..balik try..hihihih

    ReplyDelete
  4. butterfly..:)

    akak n abg pon sama..:)

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا