Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Thursday, March 25, 2010

JoM KiTe BerSeNAm SAMa-saMA..;D

Salam..
ninie tgh tgk konsert free ni..kat blakang klcc..xyah g sana pon xpe..sbb punyer laa bagus sound system sampai dlm opis ninie kat atas ni bleh dgr dgn jelas..ape lagi kalau tgk dengan jelas kan..:)
mcm2 lagu dorang tgk karok tu..da mcm dlm konsert da..dpt dgr lagu free je nie..stage baru kat blakang klcc..rasanyer tuk show F1 ke hape ntah..lantak laa..janji music dia sume layan beb..;p

oopss ni nak citer pasal bersenam ek..bkn pasal konsert..hehehe..semalam ninie g berjoging ngan Mr.B..balik keje terus shoot ke Tasek Kelana Jaya..mulai skang xtiviti balik keje kami ialah berjoging ye kawan..no muvee2 okies...:)

marilah kite bersenam ye..bersenam kan elok..:)..kuyup B joging 5 round kat tasek tu..mggu ni da start waktu senaman kami..lik keje mesti meet up kat sana dulu..;)..jom laa kalau nak jog sama...;p

FAKTA MENARIK TENTANG BERSENAM:

1. Bersenam boleh menambah tenaga
2. Tidur akan lebih lena
3. Lambat rasa letih
4. Rasa lebih yakin bila badan fit
5. Tekanan darah berkurang
6. Dapat kurangkan sakit-sakit badan (sakit belakang, bahu, leher)
7. Mood jadi lebih baik
8. Meningkatkan kadar metabolisma
9. Ubah lemak kepada otot
10. Tulang akan lebih tumpat
11. Membantu memperbaiki paras kolestrol
12. Menggalakkan pembentukan sel otak. Minda lebih cerdas. Elak alzheimers
13. Nampak lebih muda
14. Memperbaiki peredaran darah
15. Kurang stress
16. Postur lebih baik
17. Membakar kalori berlebihan
18. Mengurangkan kesan PMS
19. Kurang risiko sakit jantung
20. Meningkatkan ketahanan kardiovaskular
21. Kurang risiko kanser
22. Meningkatkan fungsi sistem pertahanan badan dari jangkitan
23. Jangka hidup lebih panjang
24. Senaman adalah aktiviti sosial yang sihat
25. Anda akan lebih peka tentang kesihatan secara keseluruhan

MarIlaH bErseNAm UNtUk KesiHATAn TuBUh BAdaN aNda!!!

10 comments:

  1. seronoknya gi bersenam.. lama giler tak exercise.. kalau jaga anak tu kira exercise tak hehe

    ReplyDelete
  2. ninie shayang...tasek kelana jaya tue kt area mne ek?rse nak bwk my mom g jln2x kat sna la...coz,rite now pon kila stay kat kelana jya jugak,kat quarters polis tue..

    ReplyDelete
  3. kty pun skrg stat senam ..tp ngn swimming..ekekekke..

    ReplyDelete
  4. selamat beriadah ninie. suatu aktiviti yang bagus. bunyi macam senang aje berjogging, tapi nak mula tu memang payah betul

    ReplyDelete
  5. jaga si kecik yg lasak tu pon consider bersenam kak..hehehe

    ReplyDelete
  6. ai kiela..:)
    dekat sgt da kite ni rupenyer kan..

    pas ni boleh laa kite jumpe kan..tasek kj berdepan dgn giant besar...

    ReplyDelete
  7. waaa kak atty swimming...bestnyer...patut laa tgk blog along n fir ngan berenang..:)

    ReplyDelete
  8. pak cik da byk kali ajak men badminton tp x g pon..;)


    next time ye..mggu ni x g main..:)
    minggu ni nak ke pulau..

    ReplyDelete
  9. hye doc..:)

    memang pon..nak mula tu punyer seksa..tp bile da selalu seronok..

    ninie tyme sekolah dulu hari2 jog..paling best weekend sebab ada aerobik kat situ..

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا