Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Tuesday, March 30, 2010

nINIe FiRSt tIme MENcaNdaT soToNg N memANcINg ;D

salam
da makan da sumer2 nie..ke blom lg nie?me..juz had my omelette with baked bean ngan roti bakar..hehehe..agak berat rasenyer kan..owhh x luper secawan nescafe juga..hahaha...one now one nescafe beb...:)
agak lapa plak pagi nie..hehehe
korang makan ape ye pepagi nie...;)
arini nak citer kesah semalaman ninie di pangkor...

ok..citer mcm nie..hehehe..lepas seharian berendam air laut dan mengsunburnkan kulit sangat kat tgh pulau to..kitorang lik bilik balik..pastu yang si kecik2 ni menyambung plak kat swimming pool..sape lg jd mangsa kalau bkan makcik dia ni nak jd pool watch kat situ kan..mak masing2 da penat lepak kat atas laa...:)

bw laa si kenit2 sambung mandi kolam plak..:)
seronok x hengat anak2 aku ni bab mandi manda..x ingat lapa langsung duk swonok berendam tue..:) sampai suh naik dia wat derk jer..da naik kecut2 jari kaki tangan pon tamau lg naik tu..sekali da naik da siap mkn tghari ha amek membongkang sumer2 sampai ptg..;p..kepenatan laa kate..budak2 mmg kan pantang jumper air.air laut ke kolam ke sama je..tau seronok..;p..ninie pon sama gak..;)

ptg tu..pas siap2 lepak tepi pantai..:)
budget nak tggu sunset laa kan..sambil2 tu layankan adik n abg2 sepupu ninie fishing..:)..best jer tgk mula2..aleh2 minta kat angah pancing..nak cube!!heheheh...

ninie first trial ni pegang pancing..hehehe..teruja beb..lg2 biler bleh rasa ikan tu sentap2 umpan kite kan..best giler beb!!memang seronok rupernyer memancing nie..lg2 layan fishing sampai sunset..;D..view mmg cun abes!!!

da dekat ptg tu kitorang mencandat sotong plak..dtg sowang abg ni..perghh salute beb..x sampai 2 jam ye lepak candat sotong ngan kitorang dekat 13 ekor dia dpt..seronok ninie tgk lepas satu2 dia tarik sotong naik.pertama kali tu tgk..hahahaha..sotong ni lutsinar beb...bile dia naik je terus dia kuarkan senjata pertahanan dia ..DAKWAT HITAM tu..habes di semburnyer kat kitorang..hahaah.
abg2 aku ni pun teruja abes..sumer start candat sotong..:)..dpt laa kan 5 ke 6 ekor..:)..best giler..even sampai malam kitorang candat sotong..biler dlm gelap umpan yg kitorang pakai tu glow in da dark..rupemyer tu yg wat sotong tertarik n brother tu kate kalau nak lg byk sotong kena dtg pas subuh..lg besar2 bleh dpt owhh...;)
dpt laa kitorang malam tu sotong n ikan ..:)
yg penting layan sunset atas batu dengan udara yg nyaman mmg cun sehhh...;D
plan to go again..xpuas beb memancing nie..pasni nak naik bot plak g tgh laut!!
jom..;p

5 comments:

  1. tak pernah mencandat sotong..
    makan sotong je pernah hihi

    ReplyDelete
  2. memancing kegilaan pakcik tu

    ReplyDelete
  3. budak2 memang camtu...tapi kal0 kita nak mnadikan susah plk...heee

    ReplyDelete
  4. Kena try ni, tak pernah mencandat sotong... makan sotong selalu.... hehehehe.... :)

    ReplyDelete
  5. lawa sunset! lama tak layan sunset!!

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا