Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Wednesday, March 16, 2011

LAin Dulu ..LAIn SEKAraNG..:D

assalamualaikum.
secara tiba2 aku terkenang bait2 lagu Tan Sri SM Salim:
Dulu lain, sekarang lain
Dahulu bujang, sekarang dah kahwin
Dulu lain, sekarang lain
Dahulu seorang, sekarang berdua
Dulu lain, sekarang dah lain


hehehe. dulu hidup sorang2 jer. nak buat ape pun pk sorang jer. tp skrg dah berdua. kene pk sama2. klu pk sorang nnt takut masalah lain plak jadi. pastu lagu tu ade plak nasihat pasal berumahtangga:

Binalah hidup dengan sempurna
Rumahtangga aman bah’gia
Binalah hidup dengan sempurna
Rumahtangga aman bah’gia
Penuh dengan berbudi bahasa


budi bahasa amalan kita. suami isteri pun kene la berbudi bahasa. cakap kene jaga. jgn main hambur je. pk dulu sblm berkata2. jgn sesal di kemudian hari dah.
bait lagu yg aku rasa paling terkesan sekali yg ni kot:

Ha, dulu seringgit, makan seorang
Sekarang seringgit, makan dua orang
Kalau benih baik, seringgit makan lima orang
Tapi takpa!
Rezeki anak ada!


heheh. jgn mengeluh pasal rezeki. insya Allah ada di mana2 kalau kita berusaha. apa yg penting? kerjasama! suami isteri klu takleh nak kerjasama and toleransi, baik tak yah kawin. baik jd org asing. ko buat hal ko, aku buat hal aku. tak gitu? huhuhu.

Jangan dibuat yang isteri tak suka
Jangan meminta yang suami tak rela
Tentu selamat rumahtangga

ehheheh
arini hati sangat gembira..tu yg melalut2 tuh..
da kawen ni mcm2 kt kenang kan..:)..x sangka yang dulu kite x suke..yang dulu wat hati kt susah je skang ni jd "OTHER HALF" kite..alhamdulillah...hhihih

ni zaman mula2 kami bertemu 9 tahun yang lalu..:)
x sangka 9 tahun lalu sangat berharga kan?kenangan kadang2 tu menyeronokkan..kadang2 tu ada yang menyakitkan kan?..ape pon pada ninie kenangan kami ni satu keindahan..:)

dulu..
kau sahabat..
namun kita terikat..

kini
kau suami..
membuat hidup ku sentiasa selamat..

lots of lurv,
ur wife..







11 comments:

  1. mesti sweet memori dulu2 kan..

    ReplyDelete
  2. ish lama btol korang kenal kan. alhamdulillah skrg dah bersama pon ye. harap2 bahagia sampai bila2

    ReplyDelete
  3. sweet sgt kak..:)
    sakit hati jiwa raga ada..
    bahagia ada..
    sume ada laa..heheheh

    ReplyDelete
  4. amin lya..:)..alhamdulillah bia sampai hujung nyawa..
    bersama dunia akhirat juga..:)

    ReplyDelete
  5. smoga kebahgiaan ini kekal hingga akhir hayat sis...

    ReplyDelete
  6. wewiitt..ni yg x sbr nk kawen..nk gak buat entry cenggini..ks org len jeles..muahaha~ =P

    ReplyDelete
  7. cute ek....???

    thanks... saya pun pk mcam tu gak dulu

    hahhahahah

    ReplyDelete
  8. hey cik abang..;)
    amboi2 dia..bab perasan bg kat dia..;)

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا