Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Monday, August 22, 2011

BiLE ENcIk HUbBY rIngan tUlanG memBANtU..BarU laa FEEl NAK Raya MaRiiiiiii..;D

our 1st kueh raya..:)


kompom laa raya tahun ni menjadi..hehehehe


CORNFLAKES MADU & ALMOND CHOC CHIP..



ni kuih pejam mata pon leh buat..senang giler kan?


n kuih yang hubby suke makan..silap2 ni x sampai raya da abes sebaalng kang..


bau yang wangi bile di bakar..;D









Cik hubby yang tolong masakkan..:)


tenkiuuuuuuuuuu hub..lebiu manyak2 laa..;p


ilang penat bile dia ringan tulang tolong sama..


ni projek kuih kami ari minggu semalam..:)




then ptg tu buka dengan kak ipar..kak long n fam dekat damansara..:)


layan western..yong tau foo..;)


terbaekkkkkkk...




ni projek hari sabtu kami..:)


pagi2 da keluar g cari bahan2 nak buat cookies nie..;p


ALMOND CHOC CHIP COOKIES..;)







seb baek laa cik hubby ni suke ke dapur kan..:)


jadi keje2 bancuh membancuh tepong kite serahkan pada yang pakar nie..


ninie da siapkan sukatan bahan2..jd tinggal tuk hubby satukan je semuanya..;D



seronok bile 1st time raya bersama..puasa bersama..then buat preparation raa tuk umah kami bersama..terasa lebih berharga waktu berdua nie tau..pulak dpt hubby yg tulangnya ringan..:)




dari tghari sampai ke sahur laa siapkan ni sume..


alhamdulillah dpt 4 balang kuih raya buat mama n mama mertua ku juga..


suke suke..:)











bau choc chip n vanilla extract ni je da cukup garang..wangi semerbak satu umah..;D













bahan2 x susah nak cari pon..:)


korang mesti da byk wat kuih raya kan..;p


ni laa keje kami laki bini last week..ehhehe




semalam kami buka umah mama..:)


mama buat ayam masak merah..kobis masak lemak..ada itik panggang..


kuih sampan..ulam2..kenyang alhamdulillah...;D


5 comments:

  1. nampak gaya nya nie..ninie ngn hubby leh buat bisnes nie

    ReplyDelete
  2. kita tak bleh buat cornflakes madu awal2. sah habis cepat. so kene buat lagi 2 hari nk raya. hihi

    ReplyDelete
  3. hehehe
    mama da ada 2 kak..kena bg sama laa..hehehe

    seb baek laa cik abg tu ringan tulang..kalau x mau terkebil2 mata sampai ke sahur nak siapkan..;D

    ReplyDelete
  4. memang pon lya..abang mlm td da bedal da..:)
    hihihi..tergugat tgk buat siang2..mlm dia bedal da rasa..:)

    ReplyDelete
  5. kite pun da beli bahan nak wat cornflake madu tapi x jadi2 lg..out of time..hehe

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا