Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Monday, August 8, 2011

pUan NiNIe fIrst hOmemAde cOokIES...;D

Assalamualaikum..;)

selamat pg sumer...yaaa rini mood ceriaaaaaaaa..;p

hehehe..minggu ni mood will be sgt baek insyaallah..


little teddy in da ouse..;D

puan ninie buat cookies weekend semalam..

bau harum semerbak dlm umah sabtu kelmarin..


pagi2 da ke jalan TAR meet my doc..

dalam hati tetiber teringin nak makan cookies..

terus sms tu my kazens..:)..minta resepi..ehhehe

alhamdulillah mdm tania bg resepi..mudah sedap dan enaks..:)

oooooooooo sgt suke main2 kecahkan dapur...hehehe

lagi pulak hubby g turun site tgk budak2 dai buat keje..;D

bz my man ni last week..mlm baru hubby pulang then bw wifey ni kuar makan sampai kat KJ..;D


so nak wat suprise kat hubby..;p

wifey ni buat laa cookis for him...seb baek hubby ku kate "sedap yang"..

waaaaaa senyum sampai telinga da nie..


hubby kate leh wat kuih raya laa cam nie...

yeahhhhhhhhhhh i likeee..;D

resepi sangat mudah sekali

alhamdulillah bahan2 dia pon kat umah da ade...;)

tinggal rajin ngan malas je nak buat..

1st time kan baking2 nie..ehhehe


x sampai setengah jam bahan2 sume da reaady

tinggal panaskan oven sekejap then bakarkan..hehehe

dia is before..:)

masa uli jadi besar2 ni je ninie buat coz i know bile bakar dia akan mengembang..;D

dan jadi sgt enakkkkkkkkkk mcm famous amos..;D

So semalam hubby balik site..weekend pon hubby saya keje ok..:)

xpe..sbb wifey dia ni jenis suke duk umah dari keluar umah..;D

tu yg jd macam2 nak buat kuih tu ini tue..;D


hubby bw ninie ke mid valley..

rajin hubby ku sayang ni layan wife dia..;)..hehehhe

g jusco shop beli bahan2 nak buat cookies ni lagi for raya..:)


then siap bw ninie ke chow kit lg nak cari bekas kedap udara nak simpan cookies nanti..;D

tenkiuuuuuuuuu hubby layan karenah wife u ni yang..;)


p/s:

sahur pon makan cookies jer 2 keping n nescafe o panas..:)

kenyang alhamdulillah..kejap je da 8 hari berpuasa kan...seronok puasa sama hubby nie..

6 comments:

  1. dear klu sedap meh la share recipe..ninie yayang nak recipe nanti pm qa kt fb tau.. ^^

    ReplyDelete
  2. wokeh lya & umie qah..;)
    resepi akn di beri later ya..:)

    ReplyDelete
  3. terasa mau kunyah skang je tgk cookies sedap ni.

    ReplyDelete
  4. tu laa mummy...:)
    buka kang sah ngunyah ni dulu..:)

    ReplyDelete
  5. sedapppppppnyerr!! I suker giler ngan biskut coklat chips!

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا