Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Tuesday, August 16, 2011

OuR ISlaNd HopInG sESSiOn..;D

Weehuuuuuuuuu

selamat pagi sumer..:)

arini mood sgt baek hokeh..selepas pekena kari kepala ikan super duper marvellous mamaku di kelana jaya semalam..alhamdulillah..mama masak kari kepala ikan buat anak ye nie..;p...sayang mama kuuuuuuuuuuuuu..;D..mekaseh ma...sedap sgt..2 kali tambah tue..kena plak ninie tumbuk sambal belacan berulam raja dan kacang botol n timun jepon..perghhh terbaek..;)



haa jom sambung cite pasal percutian ramadhan langkawi ninie n hubby..:)

kami menginap di chalet di pantai chenang...;D..kan da kate..wifey n hubby ni memang xleh lepas dari pantai..i didn't prefer hotel sebab mau dengar deruan ombak siang malam dengan angin yang sepoi2 bahasa di subuh dan malam hari..:)..



jd chalet mengadap laut pilihan kami..yeahhhhhhh..;)

romantik2 gitu bile tido dengar bunyi ombak kan..;)..hehehe



chenang memang best..kate hubby da mcm BALI..sebab dia da penah sampai ke BALI kan..wifey ni x penah lg..;p





yaa langkawi ni kan PERMATA KEDAH..;p



ni on 11 august 2011...;)..pagi2 lepas sahur da bersiap..malam sebelom tu da book tourist guide nak bawa kami island hoping ke TASEK DAYANG BUNTING..PULAU SINGA BESAR and BERAS BASAH ISLAND..;D





sambil2 nak menunggu mereka pick up kami di chalet..ape lagi kan..jalan2 laa di panai hirup udara segar pagi2 kan..:)..memang laaaaaa tenang sekali...;p..sejuk..nyaman je rasa...







skang da ada THE CLIFF RESTAURANT dekat pantai chenang nie..last tyme ninie sampai sini xde lagi kedai ni..skang da sgt cantik tersergam di tepi pantai tu..bile malam sgt laa lawa n best..




malam2 walking by da beach ngan hubby memang syokkkk ooo...;D





around 9 pagi tourist guide pon sampai..nak bw kami ke jetty di Porto Malai..tuk naek bot for our island hoping session..;)..i likeeeeeeeeeee meredah ombak laut dengan bot yg melambung2..heavennnnnnn walaupon ramadhan tau..puasa tetap puasa hokeh..;p










punyer laa ramai tourist yang da menunggu kat sana..:)




ada yang nak g SCUBA DIVING...nak g island hoping bagai..mcm2 orang ada dat day..




x sabar nak tunggu turn kami plak naek bot..:D








masa yang di ambil lebeh kurang dalam 3 jam..tp kami ni sampai dekat 4 jam..hehehe...;)




dari kul 9 sampai dekat pukul 1 tghari baru balik semula ke jetty kat porto malai nie..;D





Hubby yang seronok sgt naek bot..;p










bile pak cik bot da bw mcm naek kuda..mula laaa hubby ngan aksinyer..:)




CAP mesti ke belakang..kang terbang melayang kang da susah..sape plak nak berenang tgh laut tu g kutip cap dia ye dak..;)





a very beautifullllllllllllllllllllllllllllllll island i can say..:)




subhanallah..kejadian allah yang sgt indah...like i say..ninie dan laut sgt serasi bersama..hehehe




air yang biru kehijauan..pulau2 kecil yang masyaallah canteknyerrrrrrrrrrrr...damai mata memandang..:)





reaching our PULAU DAYANG BUNTING..;D



the silhouette of the pregnant maiden from a distance is truly awe-inspiring; meanwhile the Lake of the Pregnant Maiden – overflowing with supposed ‘magical’ waters is another breathtaking sight. Relax on the adjoining buoys on the shores, dip your feet into the waters or splash and swim around in the enclosed sections...;p





hubby dan si dayang bunting di belakangnya..subhanallah..it really2 looks like a pregnant women..suratan atau kebetulan??xtau laa saya..kuasa allah kan xde siapa yang dpt membatasinya..;D










we both enjoying our best momenth in da boat..:)


lihatlaa airnya...hijau kan...cantek sungguh...pertama kali kami ke mari berdua..:)




safely arrive at the LAKE..;P


rupenyer nak kena merdah hutan ni plak nak sampai ke tasek tu..hehehhe


very the adventure ok...we both likeeeeeeeee it so much..:)



cheehhhhh hubby berangan nak bawa boat..hehehehe..;D





kedatangan kami di sambut cik2 tuan puan monkeys nie...hehehe


bersepah2 beb..kate pak cik boat jgn bw makanan atau barang dlm plastik..dia ingat tu makanan memang habes laa dis ebatnyer nanti..:)




seb baek kami berpuasa..:)


jd tiada buah tangan buat kamu ye..;D



happy wife tersenyum lebar sampai jua ke tempat bersejarah nie..:)


pasti sume da tau tentang cerita di sebalik nama pulau ini kan...alhamdulillah kami pon x lepaskan peluang untuk bermain air di tasek ini...




ada hajat dari hati tuk orang di situ..:)


alhamdulillah kesampaian...



my super duper darling...:)


yang extremely ke depan sebab wifey dok belakang hubby..takotttttttttttkan monkey2 yang bersepah tu...heheheh













bermulanay jungle tracking kami untuk sampai ke tasek tue..:)


punyer laa banyak anak tangga nyer..naek mengah mak nyah nak mendai..turun naek tangga nie..aduhhhhhh..xde stamina da bulan2 pose ni nak meredah jungle..;)




tp usaha di teruskan jua demi HAJAT DI HATI tue..heheheheh











akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa sampai jua daku ke tasek ini..hoyeaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhh..;D


waaaa airnye sgt hijau ok..tetiber rasa takot plak..xde BOYA ape dlm tasek ni..hahahhah... sebab hijau kalernyer itu agak menakutkan daku yer..hehehe











cik wifey amek masa bersiar2 kejap ye..menikmati keindahan tuhan nie..hehehe..sebelom nak mencelopkan kaki ke dalam airni dengan hajat di hati tu..;)..sgt cantekkkkkkkkkkkkkkkkk tasek nie..





my super hero taking a deep breathhhhhhhhhhhh here..:)


"sampai juga kite ke sini yang"..;p..hehehe kate hubby.



maka dengan lafaz bismillah kami pon celopkan laa kaki kedalam air yang hijau ni..sambil dalam hati berdoa agar xde paper laa dlm tasek tu yg muncul kang...hahahaha..wa takottttt wooo sama air hijau ni..tp sgt sejukkkkkkkkkkkkkk beb...;p




terus terpk gi mana tasek yang jarak x sampai 30m dengan laut tp arnyer tawar..masyaallah sekali lagi kagum dengan ciptaan Allah SWT..;P





muka laki bini yang sgt seronok dpt sampai ke Tasek Dayang Bunting ni..:)


alhamdulillah kate hubby...sejam di sini memang best oooooooo...sampai terlebeh sejam laa kami sume..;)





si comel hati saya..memandangkan bulan ramadhan kan..xdpt laa nak mandi...cuma maen2 air..cuci muka tangan bagai jer di sini..then hubby suggest kami naek solar cycle ni ...pusing2 tasek nie..woooooooooooo sgt best..romantik hokeh berkayuh di tasek nie...:p














cuaca pulak sgt baek dat day..langsung x panas..alhamdulillah sgt2..xde laa terasa lapar dan dahaganyer...angin yang sepoi2 kat tasek tu sgt menyegarkan..:)










so then bubye dayang bunting..moga hajat kami tercapai insyaallah..:)


sempat bw pulang air tasek ni untuk mandi di hotel..:)hehehe




kemudian kami di bawa ke PULAU SINGA BESAR..:)


untuk melihat sang helang makan..masyaallah banyak gilerrrrrrr helang2 yang dtg..besar2 plak tue..x penah ku lihat helang yang sebanyak itu secara live sebelom nie..



pak cik boat kate..ada 2 jenis helang..HELANG BIASA dan juga HELANG LAUT..;)


ooooooo baru haritu shaye tau...heheheh



destinasi terakhir kami di bawa bersantai2 di PULAU BERAS BASAH..:)


waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sgt teruja dengan kejernihan air lautnyer..;P..dengan ikan2 yang berenang di tepian..fuhhhhhhhhhh terkesima sebentar mata ni dengan keindahan allah ini..




alhamdulillah ninie di lahirkan di malaysia sebab xperlu berbangga dengan negara orang..sebab negara sendiri da cukup indah sebenarnye..;D







see da clear water there..:)


waaaaaaaaaa geram je nak mandi manda..seb baek bulan poser..jdnyer cuci mata laa tgk anak2 mandi manda...nak kena repeat lg ni yang..ehheheh...ni laa percutian ramadhan paling seronok yang kami rasakan..;D


8 comments:

  1. bestnya ! saya sgt suka laut. huhu bila la nak p sana ni

    ReplyDelete
  2. kty dah g langkawi 3 kali..kan tp lom penah lagi buat island hoping..

    tp mangrove wajib buat.

    ReplyDelete
  3. ya Allah,seronoknyaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  4. hhohoho....
    teringat zaman pi langkawi...

    speck pernah bawak boat time nk balik dari pulau beras basah..mula2 minta dia senyum..bila time balik dia panggil,,,dgn pengalaman yg ada semasa berperang dizaman jepun dulu dpt gak mengendalikan boat tu...

    org putih kagum siot..hhahaha

    ReplyDelete
  5. lya...sgttttttttttttttttt best yang..akak ni jumpe laut cam nampak hantu..ehehhe

    should go laa pas raya ke..:)

    ReplyDelete
  6. kak atty..kali ke 4 kena wat island hoping lak..:)

    ReplyDelete
  7. kiela seronok sayang..release tension...hehehe...

    semalam akak ada kat KJ umah mama buka sana..:)

    ReplyDelete
  8. spec:

    abang dpt pegang stereng pon da sgt teruja..dpt bawak apetah lg ye dak..heheheh

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا