Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Monday, January 12, 2009

bULAn TerANg DAn My SAYaNG MALaM nIe

Semalam..
tabir siang menutup kedinginan malam
menanti hadirnya kehadiranmu datang
dipersimpangan memori kelam
yang tinggal rasa sayang

Semalam..
dalam terang aku melata
mencari tujuan makna cinta
walau berdiri sama rata
tetap akhirnya kau berdusta
Semalam
siulan fauna pagi bergema
menghempap rasa cinta bersama
kalam cinta sekian lama
buat aku kini terkesima

Hari ini...
walau seribu yang dekat..
walau aku jatuh tersungkur
kini aku telah bertekad
hidup ini perlu bersyukur...

Setiap manusia yang bernyawa punya keinginan untuk berfantasi....
meneroka setiap ruang imaginasi dan mahu lena dalam mimpi yang penuh warna-warni..
setiap fantasi dan mimpi yang hadir dalam diri setiap insani pasti memberi keyakinan dan semangat untuk bangkit....meneruskan kehidupan walau betapa payah sekalipun rentak tari hidup ini....semangat
untuk memohon semoga di penghujung hari...dapat bermimpi lagi...
Begitulah setiap hari ynag berlalu pergi....setiap umat manusia ini sebenarnya perlu berhadapan dengan realiti... walau apa jua alasannya, realiti tetap realiti...dan mimpi itu hanyalah sesuatu yang tiada hujung pasti...
kita mampu mencipta walau setinggi langit sekali pun mimpi...tetapi, tetap berpijak di atas bumi merah ini...merah realiti...merah hakikat hikayat hakiki...
walau payah, walau hodoh rupa realiti....terima hakikat hidup ini dengan keyakinan yang menjulang tinggi..tiada siapa di atas dunia ini yang meminta hidup yang penuh duri....bukan semua yang hidup menagih simpati...tak salah
untuk melakar mimpi seindah warna-warna pelangi...tak salah untuk meneroka fantasi dalam hidup yang singkat ini.
tapi...perlu ada garis-garis antara mimpi dan realiti....garis pemisah yang mampu membezakan antara perjalanan hidup dan waktu-waktu yang terhenti...apabila nanti mimpi pecah berderai...kita masih mampu tegap berdiri di atas bumi Tuhan ini.....
INSYAALLAH.......

ey what do you think of me now
Am I not like I once were
Still if you don't know me
What's the story of this pen
I guess you're not a stranger
And I can tell you're not a friend
It might take a while but I guess you'll manage waiting till then.
Then when you confront me with your thoughts

You may think I don't notice don't get a bit hurt by what you do
I ask you to please think of what I've done to you.
Please search inside and let me know
If I've done something wrong I guess I'll something too..

hurm, thanks yang for tonyte..;p..lurv u...hehhehe..xtau kenapa ungkapan itu kerap meniti di bibir aku buat dia saat ini...mungkin bahagia di jiwa kami barankali kan b?hehehe...

baru pas balik jumpa bee...lepak sama pas bee lik keje tadi...;)..i made him dinner..lepak kat taman dia makan, sambil tu borak2 tentang kerja arini...macam2 hal kan yang?naseb laa kiter da cukup dewasa nak handle benda nie bee...lurv u..thanks sayang...;)

lepak2 tgk budak2 nie main takraw..gud riadah since ari pun tak panas...sejuk malam nie, yer laa tadi kan ujan ..;p..alhamdulillah, aku x risau kang bee baik umah dia da x lapa lagi..;)..itu lah rutin kami, aku mesti masakkan untuk dia,x kira laa lunch, dinner atau breakfast sekalipun..;)

tomorrow ada agenda lagi..yang pasti saat ni aku rindu pada dia...da sampai umah da dia tadi, ngah main game..x jemu2 dengan game dia, lagi2 semalam baru dapat game baru kan yang.hehehe...seronok sgt laa tu game baru tue......

malam nie bulan terang..lawa lg, menyanyi plak dia atas moto td, lagu per lagi kalau bukan lagu P.Ramlee.hehehehe..."MALAM BULAN DI PAGAR BINTANG...."hehehehe..bee bee dia memang camtu..;p..ikut suker dia jer....

segak malam nie, lagi2 ngan kasut baru tue,hehhehe...1st day pakai arini...cun ngam n sgt sesuai dengan dia...bee, pakai ape pun sesuai di badan dia..aku lebeh terbuai dengan bulan malam nie...hati aku senang bgt tgk senyum dia..mata dia arini...semuanya SEMPURNA pada aku...

oklaa, mata da ngantuk...
selamat malam sayang...;)
lurv u...

2 comments:

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا