Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Friday, November 12, 2010

KAMi MAu BerCinTA samPAI kE syURga


...WahaI iNSAN yANg MAbuK ciNta, siASaTlah benANg yanG menYulam KAsiHMu. APaKAh iA SEBuAH taKWA, aTAU CinTA BUta yANg TidaK berpIjak Di BumI nYATA??..

di sini ku berjanji di saksi rembulan
Andainya kupergi dulu
jikalau ku pergi dulu
Kunantimu di pintu syurga

Pasangan yang bercinta, mereka mencari syurga. Mencari bahagia dan kepuasan santapan jiwa. biar runtuh awan di langit, bia gegar di lantai bumi, lautan api sanggup direnangi. Itulah kuasa cinta.

Tiada insan yang sengaja mencari derita. seperti ikan mencari air, si dahaga mendamba seteguk minum, mata mengantuk mencari bantal, demikianlah setiap insan mengerumuni cinta demi sesuatu yang menjanjikan BAHAGIA.
nAMun, dalam asyiknya bercinta jualah manusia semakin derita. rumah tangga musnah, hidup berantakan. Tatkala inai masih di jari, anak belum pun sempat berdiri, tiang rumah dan tangga cinta roboh di rempuh badai.

Luar biasa..

mereka bukan di paksa menerima, kahwin itu bukan kahwin dera atau kahwin paksa. ia adalah cinta sama cinta, suka sama suka. bukankah syurga dunia yang dibina itu mahu dilangsungkan hingga ke syurga sana??

tidak mungkin syurga di Akhirat menjadi habuan kita, andai dunia bersalut neraka. Dunia ladang akhirat, apa yang di semai pada hidup yang sementara ini, itulah tuaian di Akhirat yang kekal abadi.
Suatu hari nanti
kau akan tahu sucinya cintaku
kau akan menyesal
dan kau sebut namaku selalu
suatu masa nanti
kan terhurai segala rahsia
bahawa cintaku kepadamu
abadi selamanya
kau akan menangis
menatap gambarku
gambar-gambar kita
pasangan yang istimewa
oleh tiu kasih
jangan terburu
jangan ikut rasa
kelak jiwa kan merana
perkara yang kecil
jangan suka di perbesar-besarkan
perkara yang samar
jangan pula di perbenar-benarkan
usahlah di bunuh
kecintaan ini
biarkan bersemi
sampai kekal dan abadi

p/s:

kEJaYAaN bUKAN sebUAh DESTiNASi
iA AdalAh sebUAH perjAlaNAN

20 comments:

  1. n3 sweet....

    salam kenal dari kak gebu....

    (^^,)

    ReplyDelete
  2. salam kak yanie..:)
    mekacehhh..heheh

    ReplyDelete
  3. akak dah link belog kamoo kat belog akak...semoga kita bleh jadi kawan...hehehhe

    ReplyDelete
  4. kebahagiaan amatlah diharapkan dalam percintaan...hohoho....tapi duka datang berkunjung...hati kan gundah...xduk duk diam lah jawabnye nak menyetelkannyer...hope sha bahagia sokmo..

    ReplyDelete
  5. mekaseh kak yanie..:)
    hope juga kite jd kawan..:)

    tp kan..ninie ni x pandai nak buat link2 tu cemana..
    ajar bleh?
    hehehe

    ReplyDelete
  6. insyaallah sarah
    sume pasangan harapkan gitu kan..:)

    ReplyDelete
  7. emm ninie...nak tnye...cam ne ek nak amik code html dr http://blogaroozerbackgrounds.blogspot.com
    dah try xdpt full ar...hehehe...xterbitkan ulasan ni pun xpe...just nak tau...tq

    ReplyDelete
  8. sarah,

    ninie amek juz copy direct dari html yang dia letak dekat each background image tu je yang.:)

    mungkin yg sarah amek tu mmg x full kot..try yg lain punyer plak..:)

    ReplyDelete
  9. kak atty..

    dari buku inspirasi kak..
    kdg2 berguna buat peringatan ninie juga..

    makanan rohani saya..;)

    ReplyDelete
  10. hi finee...

    bila nak jumpe nie??
    kejayaan bukan destinasi dan ia satu perjalanan ..agreed:)

    ReplyDelete
  11. hi cgg..

    jumpe?
    awak free ke??

    nanti tanya cik tunang dulu ye..
    ke mana2 saya butuh izin dia..:)
    da terbiasa...

    ReplyDelete
  12. tak der hal laa kak...kalau nak g jumper...janji ader makan2 ok laa
    heheheheehehehe

    ReplyDelete
  13. hehhe
    ye ke yang..:)
    b ni makan je..tamau2..nanti tough lg kan..cukup2 laa nak besarkan lengan tu yang...;D

    hehehe

    ReplyDelete
  14. ewah2..
    sejak bila i jadi akak u bhai?
    baik sket bhai..
    cara gak kalau makan2 kan? u kan shuke acara makan2 nie..hahaha..
    lepak kedai pakcik lu mau ka?
    ti i ajak wira skali oke..

    isk isk...mmg tau da..
    pakcik mamak feveret u tu...

    ReplyDelete
  15. xpe laa cgg..:)
    kami belom lapa lagi mau makan2..

    skang cik tunang saya ni da x makan2 mcm dulu da..:)

    mamak mana ek feveret tu?
    ishh sayang..mamak mana b suke tue?
    :)

    ti kt g ngan ajib n ayu ek
    lagi best..:)

    ReplyDelete
  16. ye ke dia tak shuke makan??
    hehehehe...tak caya lah:)

    tanya la dia mamak mana kalo tak pakcik jalan gasing:)

    aritu kan kamu kata mau jumpe..
    shah pun mau jumpe hubby saya.
    skang da tak nak jumpe ke??
    owhhh...i see

    ReplyDelete
  17. oo jalan gasing mmg selalu sgt pegi..:)

    sampai da kenal da boos dia tu ngan kami..

    mungkin nanti2 laa jumpe..lepas KAWEN LEBIH AFDAL..:)

    ReplyDelete
  18. ok

    see u soon ye cgg..:)
    kem slm kat wira..

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا