Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Tuesday, January 18, 2011

KAMi DEngAN PS3 BAru KAMi NAK fIghT pas KAWEN..;D

”Aku nak beli playstation 3. Apa nak jadi, jadilah. Aku nak buat OT dengan lebih kerap and then wala, I have my own PS3. Nak beli after one month memang tak la kot, tapi aku akan save for 2 month then buy. Aku rasa console ni yang terbaik abad ini dan grafiknya meleleh. Biar la nak beli satu game RM100++ tapi aku rasa berbaloi. Ikut style aku yang suka main game macam strategy, adventure and bola, aku rasa akan mengambik masa yang lama untuk dihabiskan.”

Hehehhee..kire ni statement dulu laa kan yang???..:)Alhamdulillah..semalam cik abang ni Berjaya n finally angkat juga PS3 dia kat Wangsa Walk..sanggup tu cuti seharian g lepak sana ngan pamie n rushdi semata2 nak g beli ps3 dia…J

Bile dapat tu yang senyum sampai telinga..punyer laa kami ni bajet2 nak beli xnak ..nak beli xnak ps3 nie..almaklum laa..nak kawen kan..wit byk abes ke tempat lain..tp ni JIWA YANG kate b..hahahah…aku tau tu..x cukup ngan PS1 & PSP yang da ada..dis time amek PS3 lak..;D

Rezeki beb..duit jatuh dari langit…hahahah….finally setelah berbulan2 kami dok menyervey merata2 kedai..bermacam2 shopping complex dan ilmu yang di kumpul..dapat juga cik abang aku ni PS3 dia..:)

Thanks sesangat tu pamie n rushdi yg teman cik abang shaye ni semalam..:)..pamie ni memang paling superb n terror pasal PS3 ni..almaklum laa umah dia pon da ada sebijik..kena lak cik abang ni g sana main kan, mana x suke kan?..hehehe

Lepas 2 orang bujang senang ni da set up PS3 n layan kat umah b men game sampai malam, baru laa dapat daku berjumpa ngan cik abang ni kat Kelana Jaya malam td..b datang makan malam n bg shaye gbr2 masa ye set up ps3 nie..pamie laa jd photographer x bertauliah kat umah b..:)
Mula2 cam marah je kat cik abang ni nak li game tau..:)..cowiiii yang..hehehe…sebab dia da ada psp kan..nak wat per lg??siap cakap “ nanti da kawen lik keje bleh kite fight men game yang”..amboi2 ye terjebakkan saya sekali yg suke men game nie..eheheh..sampai terpaksa laa cik abang ni masukkan game TETRIS NGAN ZUMA kat psp dia tuk shaye..jd bile menunggu cik abang ni kat site x de laa shaye duk melanguk je dlm keta kan..:)

Sehinggalah Sony announce PS3 dengan kapasiti grafik yang – pada aku – sampai ke tahap dewa. Melampau detailnya. Power betul GPU dan CPU yang ada dalam PS3. Ternganga jugak cik abang aku tengok demo diorang masa launching dulu. Tercongak2 dalam kepala dia berapa riban nak kena spend upgrade laptop kat rumah kalau nak lawan kualiti PS3 ni. Perghhh.


Waktu tu aku rasa XBOX dah kena tinggal lapan tiang. Sebab abg ipar shaye pakai XBOX jap je da rosak..x berguna langsung!! Balik rumah letak tangan atas dahi jugak la masa nak tidoq. Mata dok bekelip tengok syiling. Hari2 dok terbayang. Siap buat budget lagi ngan cik abang – kompom bulan seterusnya dia nak sambaq satu.

Akhirnya dia bertekad, semalam dia nekad panjat tangga Wangsa Walk, dan dengan beraninya dia memecah tradisi dan akur untuk membeli konsol. Siap beli 2 console lagi mau fight game sama bini..:)..bini kan supporter terbaek..hahahaa..;D..jgn marah yang..:)

Sebabnya? Pertama sekali game untuk PS3 cuma datang dalam bentuk Blueray. Setakat aku menulis ni, tadak satu pun game yang aku boleh ‘dapatkan secara murah di Low Yat’. Aku kena beli box set yang harga satu game cecah dua tiga ratus..gile mahalkan game dia ps3 nie.

P/s:
GaME2 GAK BEB..:)
MAlam td Cik ABaNG dTG dINner N bg GAmbAR2 ye PAsANG ps3 nie..:)
KAMi DA TEMpaH weddINg CAke KAMi jUGAAAAAAaA..
WEEEEhu...;D

26 comments:

  1. rafiqy pun giler PS juga semua koleksi PS dia ada.. alahai sabar jelaa kan.. kalau hilang tau laa dia kat mane,..qah minat game juga tapi tak suke gado2.. hee~

    ReplyDelete
  2. qah,

    tu laa yang..pasni kalau keluar lain..tu plak dia mau..hehehhe

    ninie siap ckp kat b..cari game SUPER MARIO kat saye..hhehehe..:)

    ReplyDelete
  3. sue..
    haa tu laa tu..
    ninie tanya gak dia..ape kena pakai helmet tu yang??

    dia kate.."men game keta..safety first"..hahahaha

    ReplyDelete
  4. habis la kamu dia dah ngadap ps3 je. hihi

    ReplyDelete
  5. lya..

    hehehehe
    tu la tu..malam td je dia kate tido jam 4 pg..men game..:)

    ReplyDelete
  6. ha laa pasti laa pasni siap laa tb aku akan ku jahanam kan tb ku main sampai pasnas...ni yang pk nak ambik cuti jer lagi nii
    hehhehehheh ok tak yang??

    ReplyDelete
  7. xsangka sis kaki game..heheheh..hebat2..mmg skepala dgn bakal somi sis tue yee..hehehehe..mesti xbosannye..

    ReplyDelete
  8. fuh dah ps3..kty kat umah tu ps2 je..nanti budak2 dah keroje .baru diaorg beli sendiri pulak

    ReplyDelete
  9. wah dah beli ps3 yer.. pasni leh lawan online yer..

    ReplyDelete
  10. hurmmm.. kene cube jugak ni main ps3.. mcm bes je.. hehe

    ReplyDelete
  11. wah minat main game rupanye..nasib baiklh akk x suka main game...kl x akk sanggup berlapar nak beli ps3....hehehe...

    ReplyDelete
  12. hahahha sengal punya shah,pakai helmet dlm umah...hahahhaha
    apa pun congrats sbb dapat beli ps3 punya lah lama ngidam kan kak.....

    ReplyDelete
  13. nak beli ps3 jugak laaa . heee . nei klau da beli ps3 mesti tidor tak tentu . asyik dok ngadap game je . hee :)

    ReplyDelete
  14. encik sk8scoot...;D

    heheheowhh ada hati ye kamu mau panaskan tb ye..amboi2..da cuti panjang lg mau cuti men game lak ye..;D

    no way!!
    hahahhaaa

    ReplyDelete
  15. lalink..;)
    ok laaa..kalau g mid ke ..g times ke x sah kalau x masuk game centre lawan daytona sama dia..:)

    ReplyDelete
  16. kak atty..
    btol tu..bia deme lak beli sendiri..asek mak beli je x feel lawan game..;)

    ReplyDelete
  17. mummy..
    ON jer...hehehehe
    bleh ninie join sekaki...;D

    ReplyDelete
  18. daun ceri..;)
    should try..sound effect n pic gempak!!
    :)

    ReplyDelete
  19. kak erienz..:)

    kalau da minat kak..dia berlapar pon xpe..kenyang dia adap game je..;)

    hehehee

    ReplyDelete
  20. hehehhee ayu..;)
    dia memang..safety first dia kate..nak bw lelaju...hahahahhaa

    ReplyDelete
  21. biella...:)

    memang pon yang...tido dia dua malam ni asek lewat je duk men game nie..;)

    ReplyDelete
  22. yang,sure xkuar rumah pas kawen nih..hehehe

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا