Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Sunday, December 28, 2008

a day at my dearie hometown..;P



Salam,

hye all..best kan cuti lama..hehehhe..aku pun cuti lama...saje jer sempena krismas nie aku amek cuti panjang sket.lagi plak cuti aku masih banyak lagi..;p..event kami nak turun jb dis week tp x jadi coz ari ujan jer skang nie...

selamat pengantin baru to my dearie elle...;plove u sayang...moga bahagia bersama kalian sepanjang hayat...moga dapat baby yang cute2 yer...;p..hehehhe..moga sentiasa dilindungi allah swt selamanya...moga bahagia milik kalian yang abadi..;p..aku sayang kamu...maaf yer x dapat ke sana,insyaallah kiter jumpa nanti..doa sha sentiasa bersama kamu..;p honeymoon g mana?heheheh

malam nie aku blogging from my home..;p..with my new broadband wif my sister..so pasni x yah laa ku g cc lagi..hahaha..lagi laa senang aku nak update story pasnie kan?n melayari crita2 sahabatku di luar sana...;)

aku baru sampai dari melaka nie..lewatkan?pagi2 lagi da kesana...ikut b n mama lik kampung arini..;p..thanks mama for a very2 sweet day of my life today..tp arini ayah x ikut sama..ayah kat kl jer..aku, b n mama jer

gerak dari kl kul 7.30am..so early..memang saja plan ngan b gerak awal so bleh breakfast sama mama...;)..b pikup aku kat umah kul 6.30 pg tadi...bukan masalah jauh ker ape...melaka x jauh pun..cuma aku suka cuaca awal pagi yang sejuk n aman...;p

so, berhenti jap kat hentian nilai tadi..mam pagi..perut aku da menyanyi2 da nie..mam dulu ek yang..;)..hati aku senang menatap wajah2 mereka yang aku sayang pagi nie...bahagia segera menyelinap ke dasar hati aku..terima kasih ya allah...atas bahagia hari ini dan derita sebelum dtgnya bahagia ini pada ku..;)

mam ape ek tadi yang?"nasi lomak manjo"..hehehhe, manja plak pagi2 kan ma?tergelak aku ngan mama dengan nama nasi lemak tu..tp ok laa sedap gak..setaraf ngan harga dia yang rm1.50, kat kl pun rm1 jer pak cik tau nasi bungkus nie..heheheh..mama juz mam pau n kuih while me n dearie had nasi lemak manjo..pagi2 laa nak manja2 sket ngan mama kami..;p..nice scenery with hot tea tarik..hahahhaha..

so then b keep on driving..destinasi masih jauh..;p..jauh tul yang..hehehe..we straight away to melaka..pagi yang cerah ngan panahan matahari yang menyilaukan tp membahagiakan..senyumanku seindah suria hari nie..aku pun x pasti tp aku mengalami satu perasaan yang sukar tuk di gambarkan dengan kata2...lidah aku kelu..mulut aku kaku..;)

tp hati aku berbunga ria..bunga para-para sakura..hahahhaa..jalan pun x jammed jadi perjalanan sgt indah laaa..borak2 jer kami bertiga..;p..ader jer citer..dari bee kecil sampai dewasa abes sumer mama bongkar pada aku...mereka, anak dan ibu yang sgt comel..bee sgt manja ngan mama..aku rasakan sinar bahagia di matanya...mata yang bercahaya...senyuman yang sempurnakan jiwaku..hatiku..diriku...;p

waktu berjalan x begitu aku rasakan..perjalanan semakin lancar...sedar x sedar kami sampai di melaka..jam menunjukkan kan angka 9.30pagi..masih awal laa yang kan?dia memang pemandu yang berhemat..hehehe..aku selamat dalam perjalanan bersamanya..alhamdulillah...

after start jer angkat barang, bermula laa plan kami..mula2 nak tolong mama kemas umah dulu..so, aku bz di dalam rumah mengemas ape yang patut..buka tingkap, pintu n segalanya..its not a big deal coz mengemas rumah memang keexpertant aku..hahaha.x malunyer aku..hehehhe..keje umah memang aku suka..mengemas, memasak, mencuci sumer aku suka..aku kan perempuan..perempuan harus tahu itu semua...;p

aku sgt seronok di kampung..seronok giler...;p..dengan suasana..cerianya...cahayanya...kedinginannya...kepanasannya..buat hidup aku terbuai..udaranya buat minda aku lapang..dada aku tenang..di samping mereka aku bahagia...di sini aku menjadi aku..bukan yang mereka ingini bukan yang aku reka di dalam diri aku...aku menjadi aku..yang SANGAT BAHAGIA DI CINTAI DAN MENCINTAI mereka..;p

tika aku sibuk di dlm, sayang aku sebuk diluar...;p..sebuk dengan kereta ayah yang lama x start..moto kesayangan dia di sana...vespa dia..hahhaaha..teringat zaman kanak-kanakku..aku juga pernah punya..arwah atuk laa punya...;p..warna biru..tp bee punya warna hijau..warna feveret dia...dulu aku pagi nak g sekolah, dengan vespa biru iu laa atuk akan anta ku...rindu aku pada dia..semoga rohnya selamat di sisi allah..amin

puas hati aku dpt tolong mana mengemas umah arini..;p..menyapu..mengemop lantai..aku paling suka bila lepak di beranda dengan bee..kedudukannya yang tinggi buat aku lihat dengan jelas segala yang terbentang di depan mata...

arini ada anak2 kambing masuk laman umah...mama x halau pun, jadi aku tgk ia makan rumput dengan bee..comel2nyer ya allah...;p..ader coklat, hitam , n putih...hehehe..betul2 depan mata aku dia dtg..;)..aku sgt bahagia di sini ari ini..bee pun seronok, kat kl x dpt laa nak macam nie kan?kambing celah mana nak dtg yer x?heehhee

cian sayang aku letih, then b bw aku g Pekan Cowboy tengahari pas siap2 kerja umah..naik keta ayah...;)..b nak g pam angin,,aku xpebah lagi g cowboy nie.hahahah.teringin gak nak tau tempat cemana..so far i thinks its ok..mudah bg orang2 kampung tuk beli barang..yang aku bleh kater brg2 di jual dlm kuantiti yang banyak..murah lagi.jadi, marilah kiter g cowboy ek..sempt gak laa kitorang li something tadi..hihihi...

ondaway lik g singgah pasaraya bintang..;p..minum cappucino ice blended..panas oooo cuaca arini..selamba kami comot2 g sana..hahahaha..kalau kat kl sumpah x kuar comot cam nie..jadi kat sini kami selumber jer..hahahahha..bukan ada orang kenal pun..lik ujan plak..ujan panas..;p mungkin atas kemangkatan sultan negeri sembilan barangkali...selalunyer yang aku perasan, kalau ader orang besar mangkat mesti ujan n mendung jer cuaca..

sempat lepak minum air kelapa b4 sampai umah..n tapau tuk mama gak.hehehe..sampai umah ader plan baru..nak g potong rambut b..yeah yeah..;p

petang baru lik kl, to pun kul 7 dari sana..kuar umah kul 4.30 tp g pasar alor gajah jap jalan2..;p..li barang..n makan tghari sekali...aleh2 tpt makan cam x best jer..hahahha..b bw kami ke klebang pantai...wahhhhhhhhh aku suka g laut..sini memang best, fresh air, giler ramai famili dtg arini...angin giler kuat seh..hahahah..

da penat jalan n li seafood baru gerak balik tu pun g mam yong tau foo plak..hehehhehe...dap ...kenyang sayang aku makan tadi..;p

ondeway lik kl ari da gelap..ujan plak tue...jalan jem tadi..to yang melewatkan perjalanan pulang kami...but alhamdulillah sampai juga umah akhirnya...sampai tadi g anta mama lik umah dulu then baru b anta aku plak..

thanks yang tuk ari yang bahagia buat kita arini..;p
sha sayang bee...;)

2 comments:

  1. selamat tahun baru 1430H :)

    ReplyDelete
  2. selamat tahun baru buat kamu juga...;)

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا