Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Monday, December 7, 2009

aDa ke pEREMpUAn mATa keraNJANg @ Player??

Salam..a gud issue from a frenz of mine..:)
puas laa nak bertekak ngan deme ni sumer..hehehhe
but for me..honestly..memang ada perempuan perangai macam nie...

korang penah jumpe atau terkena dengan perempuan macam nie gak ke?
wut do u do bile da tau??let's share dear frenz....;D

apepun..ramai jd begini mungkin untuk mencari lelaki sejati..
A PERFECT SOULMATE
ye kot kan...

hehehe
but for me..cukup laa dia seadanya buat saya..x perlu asek nak bertukar cinta untuk mencari cinta..selagi ramai lelaki yg di jadikan pakwe sebelom menjadi suami..lg laa byk dosa saya...:)..kan...i dont need man to be a tester...kalau tuhan kate dia milik saya..lama mcm mana pon..dan dgn sape pon dia sebelom dan selepas saya..dia tetap milik saya kan...;D

hidop laa dalam qada dan qada ALLAH..hentikan lah mengungkit dan mengata sesama kite..muak da dgr citer2 mcm ni kan kawan2...

when u tHinK aBOuT paSt..
U wiLL lOOSE da FutUrE!!!

happy working dearie frenzie...
chaoossssss....;)

P/S:
JANgan salahkan cINta bIla DIa pERGi..
SAlaHkan DIRI keRANa TAk TAHu MENghArGAi...

tenkiu sayang for remind me with this words..
love u
pADA niNIe..WAlau BersAma SIapa pON...Yang penTING bELajAr untuK menGHArGAI sesUATu PERHUBUngan..BUkan BiLA da HilanG baRU nak LAUnG SELURUH alaM!!

32 comments:

  1. selagi kita ni manusia yang punya nafsu pasti akan ada tak kira lelaki atau perempaun.....

    ReplyDelete
  2. u got i too ke sayang...
    xpe..it makes us learn a new thing..manusia ni mcm2 jenis kan...;)

    ReplyDelete
  3. ske la mutiara kata sis nini tu..bt sy berfikir sejenak...hehe

    ReplyDelete
  4. ye ke syg..hahaha
    ape sekali pon..

    belajar menghargai..to be aprreciating..learn to apppreciate 1st...:)

    org yg x reti menghargai je yg kecoh bandung konon kekasih di kebas org padahal sendiri x reti menghargai yg sedia ada...:)

    yg tau menyalak menyalah kan orang ramai..

    ReplyDelete
  5. Orang kan memang macam ragam ... Kita yg kena hati2 memilih kawan.

    Precious

    ReplyDelete
  6. salam ninie..

    selalu nya org takan menghargai..sesuatu bila didepan mata..
    bila dah takde.baru nak dptkan balik..

    tetapi sebagai org islam .kita kena redha ngn ketentuan yg ditentukan olehnya..kena terima qada & qadar

    ReplyDelete
  7. salam miss miez..

    sangat sweet sama kamu berdua.. smoga berkekalan sampai bila2.. (^__^)


    saling hargai antara satu sama lain kan..

    teringin juga ingin menghargai dan dihargai..

    ReplyDelete
  8. belaJo mmhaMi siTuasi...menGhargai sesuatu...lalalallala

    ReplyDelete
  9. :P hehehe adik aku dulu paygurls
    tapi dia sudah insaf

    susah kut perempuan chantek banyak peminat... kdng2 bila tak matang
    baik je terima buruk tak nak terima!

    tapi bila dah paham
    kan.. yg penting meyempurnakan bukan kesempurnakan.. :)

    chantek lak ayat ak nie sila puji boleh tak hehehe

    ReplyDelete
  10. pendek kate...
    terima seadanya, ungkit pun tak gune, bt sakit hati je...
    past is past...
    kan...??

    ReplyDelete
  11. erhmmmm..bila dah hilang baru nak meraung..

    tapi kan aku tgk 2-3 org sekeliling aku ni cam bangga je pasan 2-3 bf..

    ReplyDelete
  12. betul.jangan salahkan cinta.
    tapi salahkan diri sendiri.
    hargai ia ketika ada.

    sekali cinta pergi tidak akan kembali seperti dulu.

    ReplyDelete
  13. nice word sis
    kita kena percaya akan janji allah
    jodoh itu ketentuannya

    slalu bdoa untuk jumpa cinta sejati

    ReplyDelete
  14. ada orang yang hanya hargai seseorang bila dah kehilangannya.. tapi, kita boleh always remind diri sendiri utk hargai orang yang ada..

    ReplyDelete
  15. kawan ramai xpe lily..mmg manusia ni byk agam..lain org lain laa ragam...

    x kenal kite tak tau kan dear..;)

    ReplyDelete
  16. bestnyer lau sume gulz pk cam awak ni...herm..

    ReplyDelete
  17. alaa nape nak nagnis ni apple?
    :)

    ReplyDelete
  18. btol tu kak atty
    manusia yg x redha laa ni yg kje nak mengngkit n mengata sampai mati agaknyer...

    idop x penah tenang agaknyer dia tuh..ada je benda nak umgkit n x puas hati kak..

    kesian btol idop dlm bayangan masa silam..kesian pada yg ada depan mata dia tuh..jd bahan je wat isi masa lapang!!

    ReplyDelete
  19. mengahrgai dan di hargai tu perlu dear..:)

    kalau kite hargai perasaan orang..xkan de orang tu lari tinggalkan kite dear..:)

    jenis x sedar diri la yg payah nie..bile ilang baru terhegeh mau cari..:)

    ReplyDelete
  20. btol ena..blaja memahami situasi..bukan situasi dia je nak org paham..yg dia ckp je btol...org lain ni sume x btol!!

    da kena kan padan muka..

    ReplyDelete
  21. tahniah buat adik kamu boneka..perghhhhh ayat kamu mmg harus di puji ...

    menyempurnakan itu lebih baek..sbb tu allah tu jdkan kite berpasangan supaya saling melengkapi antara satu sama lain..:)

    ReplyDelete
  22. st btol biskut marie..:)
    PAST IS PAST!!

    tp ada manusia ni x abes2 nak ungkit past dia yg da lapok tuh..;)
    x sedar diri juga diri tu orang da benci..terhegeh2 x sedar diri lagi tu..:)

    kesian je jd gelak org..:)

    ReplyDelete
  23. susah tu tedi bile bangga kepit 2 3 bf ni..blom ada kesedaran lg tuh...

    once dia jumpe buku dgn ruas baru dia tahu langit tinggi rendah tu..:)

    ReplyDelete
  24. yaa tepat cik cookie..
    sekali ia pergi memang xkan jd mcm dulu lag dah..

    benci seh kan...kalau pastu dtg menageh cinta lg..mcm muka x malu xtau diri je..

    ReplyDelete
  25. kite mesti byk sabar dan doa dik..kalau allah kate ada jodoh means ad laaa


    kena usaha juga kan..:)
    i hope u will find one too...

    ReplyDelete
  26. btol julie..tp kalau ada pon buat untuk kesenangan diri sendiri je x guna juga ada...:)

    n untuk belaguk yg dia juga konon bahagia padahal habuk je..:)

    ReplyDelete
  27. yup honeybunny..
    hargai pasangan dan baru diri kamu di hargai..:)

    ReplyDelete
  28. xde ape yg best laa wan..:)
    pada saya mudah je bercinta nie..

    hormat menghormati itu penting..:)
    kepercayaan keikhlasan juga harus ada..jgn mengongkong selagi belom tetap dia milik kite yg abadi..

    masing2 punyer ruang untuk diri sendiri kan..:)

    percaya pada hati dan pilihan kite pasti xde masalah...;D

    ReplyDelete
  29. hohoo...tgk mcm spec ngan angah.. dua-dua terima dgn seadanye...
    saling menghargai sesama..tul tak along..?

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا