Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Tuesday, December 29, 2009

THe PEarL oF oRieNt..;D


salam kawan2 ninie..
2 hari lg bakal ke tahun baru bukan..sana sini sebok bercerita tentang resolusi tahun baru mereka..anda bagaimana?da list down ke ape nak buat....


me...naa..alhamdulillah...diberikan nafas melangkah ke alam baru ..sudah syurga buatku..:) alhamdulillah ya allah atas limpah kurnia yang kau beri..atas rezeki yang melimpah ruah..atas doa dan cahaya ke dalam hati ini..tahun baru bakal ku warnai sepenuh hati..amin..;p

x perlu beresolusi tinggi..cukup dengan penuhi dan hiasi iman dengan berperibadi penuh pekerti..yang lain kamu tentukan..mau yang seperti tahun ini..atau mahu yang baru..laluan tetap ada buat kamu..saya..anda..dan mereka semua..insyaallah..

kembali pada cerita asal ok..memandangkan tahun baru bakal menjelma dan tahun ini bakal berakhir..ini cerita tentang saya..dia..dan dunia...:)..di mana kami bediri..di situ langit kami junjung..:)...amin...masih bersama menghirup udara yang maha Esa...;D

pUlaU pINANg again..:)kali ni..kami naik Bukit Bendera..bayak ke bendera atas tu ya??x nampak pon banyak kan..tp memang best..sejuk aman nyaman je kat atas sana tue..:)..indah sekali rupenye pemandangan Pulau Mutiara ini di balik bukit itu rupenya kan b...


seronok sangat kat atas nie..lets here somethin tentang uniknya bukit bendera ini ok..:)..ninie da naik da..anda bile lagi??tapi HARAP MAKLUM ya kawan2..tahun depan TUTUP coz under renovation..:)..sampai bulan 8 atau hujung 2010...seb baek ninie pegi tahun ni..kalau x melepas laa nak naik cable car penuh sejarah ni kan..hehehe

"Secara umumnya, ia lima darjah Celsius lebih dingin daripada garisan laut. Dari kemuncak, para pelancong boleh ada penglihatan yang menakjubkan ke bawah seluruh pulau bahkan juga ke tanah utama di seberang laut. Ia terdapat taman yang menyenangkan, pondok berfesyen tua, restoran dan penginapan, sebuah kuil Hindu, seta Masjid Muslim di puncaknya.


Bukit Pulau Pinang sebenarnya digelar Bukit Strawberi (Strawberry Hill) kerana ia juga merupakan pengeluar strawberi. Bentuk muka buminya dan suhu yang dingin telah membekalkan strawberi keadaan bertumbuh yang baik.

Rintisan yang mencapai kemuncaknya mudah melalui Taman Botanikal Air Terjun dengan jalan kaki. Nama rasmi bukit ini adalah Bukit Bendera Pulau Pinang (Flag Hill), namun ia tetap secara umumnya dipanggil Bukit Pulau Pinang."
Untuk berada di puncak mengambil masa selama 45 minit..giler tinggi beb...tp memang best...sejuk...:)...tiket x mahal pon..RM4 untuk perjalanan pergi balik..tp kena berator la dowhh nak beli tiket..tempat pertama ninie tuju kat penang ni kat sini laa..turun je Ferry terus kami naik bus ke Bukit Bendera..alaa RM2 je pon bus..abes satu penang di bw lalu..dari jauh da nampak Tokong Cina giler punyer besar atas bukit tue..:)

sampai je da terasa kedinginan menyapa tulang..:)...ya allah giler lawa pemandangan dari atas bukit ni..saty penang wa nampak wa cakap lu..:)..kaank2 riang ria berkejeran atas nie..sejuk laa katakan..cuaca pon sedang2 elok je dat time..pe lagi..sakan laa kami jelajah Bukit Bendera nie..hahaha.

sempat laa sambar souvenir kat atas nie..mr.b laa paling seronok..ye x penah naik sini lg sayang saya nie..best sgt dia kat atas nie..nak naik atas ni kite bleh guna cable car..nak jungle trek pon ok gak..kalau ada kaki nak trek sama..next time kite g naik sini..nak x???ninie sambar tshirt Penang 1..haahaha...valueable beb...naik sini ngan Mr.B..:)..siap bleh tulis nama lagi tue..hahaha

abes turun bukit naik bukit kami kat atas nie..Masjid Kuil Balai Polis pon kami jelajah gak..kot laa ada manusia nak curi ke ape ke kat uamh2 agam atas bukit nie kan,...gile ko ada umah atas bukit ni..cemana laa dia nak turun ek yang..watnyer sakit ke ape ke???xkan nak pakai parashoot kot kan..hehehe.
next visit, turun dari kaki bukit kami naik bus ke KOMTAR..pe lagi beb..pekena NASI KANDAR 1..hahahah..kami ke KASSIM MUSTAFA...mam lu..lapa dowhh...then teruskan perjalanan kami ke CHOWRASTA..mama2ku pesan jeruk asam..kat sini..tu laa pemes ye..JERUK!!!..heheheh..sampai sesat2 laa kami jalan nak cari kedai asam ni..akhirnya berbaloiiiiiiiii...:)..


lepak jalan selit menyelit kat bangunan lama kat penang nie..kat sini..kami jalan kaki je..kate travel kan..:)...jalan kaki lik g KOMTAR..belasah SR CHOC INDULGENCE..n ice chocolate..hehehe..haus beb..:)..lepak jap kat NASI KANDAR BERATUR yang femes tuh..:)..sebelah ngan MASJID KAPITAN KELING yang sangat lawa tau..kubah ye itam..tu yg spesel tue....;p
penat da ilang kami terus naik FREE SHUTTLE tu PADANG KOTA LAMA plak..nak g amek angin laut..:)..best..ramai gak orang datang lepak sini petang2..bw famili makan angin sampai kembong..hehehe..dpt laa tgk bangunan bersejarah kat Penang nie..;)...oldskul gile bangunan dia..suke gile duk tepi laut nie...lepak layan air laici n tgk budak2 main belon sabun...tenang je hati...:)

dari Padang Kota kami wak sepanjang jalan balik ke jetty..pusing laa dekat situ..ke FORT CORNWALLIS ..tgk meriam..ke tapak awal padang kota..:)...dan ke MARINA HARBOUR ..aku laa panggil tpt tu gini..hahahah..
x lupe gak ke CLOCK TOWER....The Clock Tower is a colonial reminder from the era of the British Empire in Penang. Built to commemorate the Diamond Jubilee of Queen Victoria in 1897, the Clock Tower was a gift to the British authorities from a local millionaire, Cheah Chen Eok. Moorish stylings dominate the structure and from afar, it resembles the minaret of a mosque.

layan laa pic kami ek..penat laa nak tapi..eheheh..mau tau lagi..nanti kite g sana ok babes..;p

6 comments:

  1. besh nyer g jalan2 cr makan..hihi..nk ikut!nk ikut!da lame x g penang...

    ReplyDelete
  2. wow wow wow
    teringin lah nk pegi sane

    ReplyDelete
  3. sempoi gler ninie kan.. hee~
    dulu masa kecik pernah lah naik dah tua ni dah takde daa.. lagipun dulu masa pi macam tak best je.. sekarang dah besstt eaa...^^

    happy new year ok darl...

    ReplyDelete
  4. suka tgk gambar2 ninie ke penang..

    ReplyDelete
  5. beznya g jln2...
    epi2 ja muka akak kt penang 2...
    huhuhu

    ReplyDelete
  6. x pernah sampai bukit bendera.

    TQ kongsi gambar

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا