Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Thursday, December 24, 2009

"KoNtRAk" To "PerMAneNT"...ALHAMDULILLAH..;D

syukur alhamdulillah ya allah atas rezeki yang di kurnia..
amin...

perghhhhhhhhhhhhh
pg yang penuh debaran berakhir dengan senyuman panjang di wajah...hehehhe..alhamdulillah berkat doa mama ayah dan semua yang ninie sayang..arini dapat call dari HUMAN RESOURCE..suh amek letter...

tertanya gak suwat ape nak bg ek sampai kena amek sendiri ni??normally dorang akan turun opis anta surat2 nie...tergezut saya...arini terima surat PENAMATAN KONTRAK DAN PENYERAPAN KE JAWATAN TETAP

hehehehe..amin..ini yang ku nanti2 ok selama hujung tahun nie..almaklum laa...kontrak bakal tamat bulan 2. 2010 nanti..sape yg x risau kan..:)..da siap g cari keje lain lagi ok..persiapan itu perlu beb..masa depan maa ini semua..i NEED SOMETHING IN RETURN ok..:D

syukurrrrrrrr sangat2 dengan ape yg diterima hari ini..from 2 MAC 2010 ninie akan terus TETAP bersama LEMBAGA TABUNG HAJI..hehehe...syukur ya allah...:)..alhamdulillah balik dari UMRAH ninie akan kekal di sini..sebab yang takut tu..ninie akan tunaikan umrah raya cina sampai 1 MAC 2010...buatnye kontrak x re new atau di tamatkan terus..alamatnye CUTI PANJANG laa ninie balik dari UMRAH nanti..:)

segala benefit yang diterima adalah yang lebih baek dari waktu bergelar KONTRAK ok..:)..sape nak bg cuti tahunan 30 hari beb???hahahah..keje kena rajin..HATI KENA BERSIH JANGAN BUSUK!!!..ti orang tamatkan KONTRAK baru tau...:)..YANG PALING PENTING KENA IKHLAS...:)..DAN KERJA KERANA ALLAH..bukan sbb DUIT GAJI MASYUK or PANGKAT DAN DARJAT ok...:)

sabar je hati 2 TAHUN bergelar KONTRAK beb..kalau kena yg keje 3 4 TAHUN KONTRAK..lagi masak kan?..bile2 orang bleh buang kalau keje xde performance kan...:)..bukan SENANG NAK DAPAT SENANG kan..dan BUKAN SUSAH NAK DAPAT SUSAH ye...yang penting BERINGAT2..;D

da 2 bulan ninie keje PART TIME skang nie..pagi ninie di TABUNG HAJI..dan petang pukul 6 ninie part time di ANAKku..:)..BEST OO..CARI DUIT LEBIH DAN PENUHKAN MASA DENGAN AKTIVITI..:)..penat???xde dlm kamus idop saya..byk lg kat luar tu yg berusaha nak cari keje tambah pendapatan kan?

kat opis kite keje dlm ni je..kdg2 boring x jumpe orang..jd bile part time kat luar ..NINIE serve customer..best giler..:)..dpt borak2 n tgk gelagat manusia..paling best coz ANAKKU ni sume barangan BABY..jd sume wangi dlm tu n comel2 je tau..;p..masuk keje kul 6 dan balik kul 10 malam...:)...even weekend pon keje...

its not about MONEY actually...wit gaji yg dpt da lebih dari cukup buat saya..tapi kepuasan diri tu yang utama..:)..yang penting rajin dan x memilih keje kan..rezeki allah tentukan di mana2 je..yang penting cari KERANA REZEKI X DATANG BERGOLEK ok..:)

10 comments:

  1. wah..beshnye...tahniah sis ninie..mrh rezeki sis kan...

    ReplyDelete
  2. tahnaih ye cik sha! org cakap aku sumbonk *aku je lah cakap camtu
    tapi aku happy bila korang happy! so ikhlas aku cakap aku happy tok ko rasa mcm nak menitik air mata aku nie semoga hidup ko dipenuhi kebahagian!!!!

    *betol ko tak nakj curang nie!!! call mee.. shhhh :P


    perempuan memang pandai cari duit! dan rajin!! BUKAN KUAT MIMPI DAN BERANGAN2!! AKU CAKAP JE..

    AKU POWN TERSENTAP JUGA NIE HAHAHA..

    ReplyDelete
  3. wahh caya laa ninie.. betul tu bukan senang nak senang kan..? kita kena kuat berusaha dan bekerjaa.. ninie nak pi umrah ea..? semoga ninie manfaatkan masa kat sana nanti k dear..

    tahniah untuk ninie nanti boleh belanja qa kan..? hee~ nanti qah nak pi tabung haji kat ampang tu qah roger ninie k..

    ReplyDelete
  4. syok nyer..tahniah ek..penantian tu akhir nyer berbaloi-baloi..haha...lpas ni ley r kumpul wit bnyk2 kan..xsabar nye la niesz nk keje...waiting my turn..ahaks!

    ReplyDelete
  5. Kak..Tahniah ye ^_^

    kT suka dgn smagat akak..kt nk jd mcm akak..kt tau akak rajin n bkerja kuat..

    bestY..akak wat part time ek..dulu stiap ct semester kt pn keje part time..xreti nk dok mlangok kat rumah..


    ape2 pn..i hope i can be like u..very energetic persOn ;)

    ReplyDelete
  6. kamoo ini rajin yer sayang...

    mesti sonok kalu dapat jumpa kamoo..

    tahniah sayang!!!!sudah tetap..

    moga kamoo terus berjaya ya:)

    doa sentiasa untuk kamoo sahabat :)

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah. Tahniah!

    simpati pekerja kontrak jabatan kerajaan yg di berhentikan nanti..

    apa salahnya serap semua sekali ke jawatan tetap .

    ReplyDelete
  8. wah bagus lah.. ade kosong lagi x? hahaha.. pasni keje elok2 manetaw leh jadi boss plak.. hahaha.. kje anakku dekat parkson ke?

    ReplyDelete
  9. wa!!!Tahniah!syukur alhamdulillah!
    bgusnye wat byk keje..rajin...
    =]

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا