Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Wednesday, October 7, 2009

AkU daN kacAMaTa...KAmu GiMANa??

Aku tidak tau kenapa dalam pandanganku wanita yang memakai kacamata terlihat lebih menarik.......

hehehee..pandangan aku laa kan..:)..korang aku tak tau laa..sebab aku da 14 tahun menggunakan kaca mata nie..meraba laa aku kalau ilang kacamata aku nie..;p..sebab pada aku mereka yang berkaca mata nie nampak intelligent..smart..cute je..hahahaha..:)ada juga laa selama sebulan aku keje ngan kedai cermin mata dulu..sampai kan buat lense pun aku pandai!!..hehehe..bukan x penah cube gune contact lense tpnyer aku x selesa...leceh!!!nak cuci2 n yg paling x best x bleh pakai lama kan?bahaya!!!!bleh buta beb!!
jadinyer kacamata lebih buat aku selesa x kire laa kaca mata biasa ke ..kaca mata gelap ke..:)

mesti korang pun punye kacamata kan?tp korang rasa sesuai ke ape yang korang pakai tu dengan wajah korang??ni aku bg tips sket gi mana nak cari yang sesuai dengan muka kite..:)

Tahukah Anda bahwa kacamata ditemukan pertama kali? Kacamata pertama kali dikenal di China pada abad ke dua belas. Lensanya dibuat dari batu kuarsa yang dipipihkan. Pada zaman dahulu para hakim di China menggunakan kacamata untuk menyembunyikan ekspresi mereka saat berhadapan dengan saksi. Dan pada akhirnya semua pengadilan di berbagai belahan dunia juga mengikuti cara ini.Seiring perkembangan teknologi kacamata digunakan sebagai alat bantu baca. Dengan bahan yang terbuat dari lensa kaca. Ada kacamata minus, ada pula yang plus. Semua disesuaikan dengan kebutuhan mata.

Kemudian, kacamata mulai digunakan untuk pelengkap fashion. Dengan berbagai pilihan warna bingkai, model lensa, serta tambahan pelindung dari sinar UV.

Tak banyak orang yang memilih kacamata kerana menurut beberapa orang, tak sesuai dengan bentuk wajah. Banyak yang beralih pada contact lense. Karena menurut mereka lebih nyaman dan memberikan kepercayaan diri lebih. Namun bagaimanapun juga, kacamata adalah pilihan yang lebih baik daripada lensa kontak. Lebih aman, dan Anda tetap bisa bergaya saat menggunakannya.

Anda tentu tak mau ketinggalan tren memakai kacamata kan? Yuk intip model kacamata mana yang sesuai dengan bentuk wajah Anda.

- Perhatikan bentuk wajah Anda
bentuk Oval, cocok menggunakan hampir seluruh jenis frame.
bentuk bulat, hindari frame berbentuk bulat
bentuk hati, hindari frame dengan bentuk membesar di bagian atas, dan kecil di bagian bawah
bentuk persegi, hindari frame berbentuk kotak
- Perhatikan pula ukuran wajah Anda.ukuran wajah yang kecil, ukuran mata yang terlalu dekat, sebaiknya hindari menggunakan kacamata yang terlalu besar.
- Putuskan bentuk dan ukuran frame yang tepat untuk wajah Anda, sebelum memilih warna frame
- Pilih warna frame netral, jika kacamata digunakan secara rutin
Jika Anda menggunakan kacamata rutin, dan banyak beraktivitas di luar ruangan, pertimbangkan untuk memilih lensa photogray (berubah gelap saat terkena sinar UV)

P/S: KALAU KORANG NAK CUCI SPEC MATA KORANG KAN..JGN SESEKALI GUNA TISU OK SEBAB TISU NI BLEH CALARKAN LENSE KAMU!!!CUCI DENGAN CECAIR LIKE SHAMPOO KE..PENCUCI PINGGAN MANGKUK KE..THEN BILAS DENGAN AIR PAIP!!!..:)
KAMI KEJE KEDAI SPEC NI MMG TU JE PON YG KAMI GUNE KALAU CUSTOMER MINTA CUCI SPEC DORANG..;P

26 comments:

  1. aku pakai comin mata gak.. baru berjinak2. soblom nipakai contact lense... :)

    mula2 x selesa gak.. maca ada bebanan di hidung. lama2 ok!

    ReplyDelete
  2. ooo pakai pencuci pinggan mangkok pun boleh yer?

    ReplyDelete
  3. tips yg sgt berguna,kerana im speeky too ;)

    ReplyDelete
  4. yeayeay...
    s0k0ng2..

    ha3..mentang2 la pakai spek jgk..seb0k je kn...

    ReplyDelete
  5. kalau camtu ku kena pakai spek lah jawabnya~

    biar cumel cam kak ku syg ni~

    ReplyDelete
  6. memang laa tedi..mula2 rasa x selesa kan?lama2 jd terbiasa da sampaikan kdg2 tu walau x pakai spec rasa mcm ada somethin lekat kat btg idung nie ha..:)

    ReplyDelete
  7. boleh apei..kami ni guna cuci pinggan mangkuk tu je pon..:)

    ReplyDelete
  8. izan pon speaky ke?
    hehehhe

    welcome to da club dear..;p

    ReplyDelete
  9. hhehehhe
    pakai pec tu lawa ape dear??
    sampai waktubaru laa kite tonjolkan mata2 menawan di balik spec ni kan?
    :)

    ReplyDelete
  10. hehehhe
    kamu comel walau pakai ape pon sayang..:)

    ReplyDelete
  11. sma la kita..
    xde spek ni mcm xde mata la..
    haha..
    xske pkai lens cz sy ni lasak..
    haha..
    leceh la bnda 2..

    ReplyDelete
  12. ntah la xpnh pkai spek la

    hehehe
    tp owg brspek mmg chumil tuk kaum popuan

    hehe

    ReplyDelete
  13. hehehe
    btol tu benida...:)

    leceh laa pakai lense kan?
    spec juga senang...;p

    ReplyDelete
  14. ye ke ueki...caya laah!!
    :)


    comel ek?hehehe

    ReplyDelete
  15. kT da hmpir emm..3 thun pkai crmin mata..kadaG2 klo kuar dgn tunaG pkai contact lense..hihi

    tp memG leceh r pkai contact lense..huhu..

    ReplyDelete
  16. sy dah pakai spek 13 tahun, kurang stahun dr awk.. tapi pakai pon sbb estic tinggi.. huhu

    ReplyDelete
  17. hehehe
    memang leceh pon kan?
    memang cantik tp imas...mata cepat kering n merah!!
    ;p

    ReplyDelete
  18. estic tonggi??
    wahhh bhaya ni drive malam2 kan?
    my bee pon estic tggi juga...;p

    ReplyDelete
  19. yeaaah

    im wearing tooo :)


    huhuhu...

    re : im okay sis..u??

    ReplyDelete
  20. nasib saya pakai spec. haha. jadi saya menarik.

    saya suka.

    ReplyDelete
  21. adehhh citer pasal saya..ramainye sebut nama saya...
    tima kasih la kerana jg saya..tp basuh la ngan sympu wangi sikit..
    wakakaka

    Dr. ninie muka saya sesuai ngan spec apa? frame mcm ne? power dah naik ni...silau lagi tinggi...
    mcm ne nk kurangkan power n silau??
    dah 3thn tak tukau spec nih...
    huhuu
    Dr ninie tlg le saya
    ~spec`

    ReplyDelete
  22. im fine too dear suzie..:)
    sehat alhamdulillah gak...

    ReplyDelete
  23. kamu mmg menarik kakakku..:)
    how's ryan...
    da beshar ye?

    ReplyDelete
  24. owhh tuk spec ya?
    i suggest u pakai yg frame petak yg kecik mcm laa picture kat atas tue..

    mesti hensem..:)
    kurangkanpower kena makan carrot sekebun..:)
    hahahhahhaa

    ReplyDelete
  25. frame petak kecik mmg dah pakai daa skrg ni..
    kira skrg ni hemsem la...:)

    ReplyDelete
  26. hehhehe
    hensem laa sket ....:P
    hahahaahhahahaahha

    bab memuji diri sendiri no 1 kamu ek!!!
    :P

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا