Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Thursday, June 18, 2009

AyaM tAndOOrI n mEninGItIS!!!

Assalamualaikum..
Wat per tu yang?
Best kan ujan pagi tadi???lebat ujan kat umah saya pagi tai tau..lagi2 plak arini saya masuk opis lambat sket arini...heheheh..

Nape saya masuk lambat arini ek?hurm sebab pagi ni saya kena g amek Meningitis Injection…;)..tuk Jemaah Haji yang bakal ke Tanah Suci wajib buat periksaan kesihatan ni…arini saya g ngan adik kecik saya…pagi2 da siap..tu pun pas ujan berenti laa…

Cakit cikit jer...;p..jarum dia punyer laa panjang..x buat injection ni xboleh ke Tanah Suci..sebab kena cop Visa dulu..murah jer td bayar RM5 jer...kalau kat klinik biasa RM100++...beza kan?wat per g klinik kalau ade tempat kerajaan yg bleh dpt benda sama dengan harga yg jauh berbeza kan?
Hehehhe..sambil2 tu saya g Chek Darah saya...g chek jenis darah saya..n saya adik beradik berdarah B+...;)..jadi kepada penderma berdarah O saya akan berbaik2 dengan anda ye..hehehhe..sebab cuma kamu berdarah O dan B saja yang boleh menderma darah pada saya...darah saya mahal ok.:0..hanya mereka berdarah B sahaja yg saya boleh dermakan....;)

Hehehe, susah ni, sebab darah yang susah untuk di cari..lagi2 dengan kedaan Tabung Darah Negara yang sedang kekurangan darah sekarang ni kan..apa2 pun bisa berlaku... terinagt time blaja dulu..mesti saya akan derma darah bile start kempen derma darah kat kampus...n kami adik beradik akan bg darah kami pada hospital tempat mama dialisis sebab pesakit buah pinggang ni mereka sering kekurangan darah..dan kerana TABUNG DARAH HOSPITAL adalah sgt berkurangan maka kami simpan darah kami di sana untuk kegunaan mama...:)


ada sekali kami pergi bagi darah time tu mama sgt kekurangan darah..mama perlukan 2 beg darah untuk naikkan semula tekanan darah dia dan kebetulan waktu tu sgt gawat darah x cukup kat hospital maka kami bg darah kami pada sorang Uncle ni yg x cukup darah..naseb baek laa darah kami ni sesuai untuk dia...itupun selepas Dr minta kebenaran dari kami untuk bg darah kami pada orang lain...:)

saya sangat bersyukur dpt bantu orang lain..x mengapa sebab d usia muda ni dalam masa 3 bulan darah kite akan kembali normal selepas kite menderma darah...;)..jadi marilah kite dermakan darah2 kite kawan2.;)...Pas settle sume baru saya ke office..dalam lrt jumpa plak schoolmate saya Diana..borak2 laa kami..dia keje kat Menara TM, Kerinchi...;)..bestnyer kalau keje cam Nana..masuk kul 10.30 balik keje kul 6.30ptg...giler best!!!heheheh

Malam td my sayang dtg...pas lik keje, aku lik umah dulu..mandi solat n bersiap, then b dtg amek..nak g cari HP..keebtulan plak ayah tepon..berborak sakan laa ngan ayah...:)..n mama juga..yeah yeah..dia weekend will be so much fun!!!!thanks sayang.....;p

Kami g makan ROTI NAN TANDOORI...;p..nyum nyum...sedap giler..yang pasti lepak kat kopi itam ni sangat best!!!!.kan yang?ngan nasi lemak bungkus RM1 dia...teh tarik.perghhhhhhhhhh...shedap ooooo...;)..

Borak2 pasal vacation kami next month...cant wait to go.lurv u b...;)
Mama n ayah will be in Bandung early next month.beshnyerrrrr….
Petang ni nak g dating ngan bee…hehehhe…x sabar nak jumpa my dear ptg kang…see ya frenzzzz…..;)

Salam sayang dari saya dan DIA….;p

6 comments:

  1. tak ingat la jenis darah ape.. heheh
    waaa.. nak pi vacation lagi ke..
    best la u all...

    mahu ngedate eaaa...
    owhhhh.. hee~
    hepinye diaaa...
    take care tau...

    ReplyDelete
  2. adoiii
    ndak suka la dijarum2 ni..huhuh

    btw,
    salam kenal ya!
    :)

    ReplyDelete
  3. iqa:

    hehehhehe
    aah nak g bercuti...tp we didnt overnyte di mana2...;)

    kami backpackers person.;)
    mahu ngedate dong ptg ni...hehhehe
    jom ar...;P

    ReplyDelete
  4. ayin:

    x sakit laa dear..
    salam kenal untuk kamu jua....;)

    u look so sweet laa dear.
    senyuman mu manis

    ReplyDelete
  5. selalu gak derma darah masa study dulu..
    skang susah nak terserempak dengan kempen2 derma darah nih..
    hehe..

    kamu pergi mengerjakan haji ke tahun ni?

    ReplyDelete
  6. skang x perlu kempen laa dear...;)

    g jer kat hospital tu..

    insyaallah bakal mengerjakan UMRAH bersama keluarga nanti..:)

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا