Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Tuesday, June 9, 2009

KORANg Suke MAKAN DuRian X??

salam
camat pagi bee..owhh he's still sleeping lorr..;)..hehhehe..xpe..blom masuk keje lagi tu...penat laaa tu midnyte baru abes keej malam tadi dia...

anyway, selamat pagi semua....;p..how's ur day dearest all?ok x?heapy ke?cedih ke?im here for all of u...hehehe...ok, dis is my 300th entry after a year writing ini here...da bleh buka buku nie,...hahahha..journal maybe...journal of my life...;p

semalam kan saya puasa...berbuka dengan mama ayah n adik kat KJ ...nak g uptown but mcm malas plak nak menempuh jammed tu...kang isyak laa gamaknyer saya berbuka puasa...;)..uwhh alhamdulillah, ayah bw saya berbuka dengan ikan masak pedas, tom yam, kailan ikan masin, daging masak merah n telur dadar...heaven owhhhh!!!!

saper suke makan duriannnnnnnnnnnnn????sila angkat kaki...heheheh...malam tadi pas buka saya g Giant kat umah saya...beli buah buahan tempatan..rasanyer sekarang ni sedang musim buah kot kan?di mana2 semua jual buah..n saya ni HANTU DURIAN...

x tau kenapa, saya paling suke dengan buah ni..korang suker makan buah ape?kalau laa saya ada kebun buah..pasti saya da ajak kalian makan bersama saya..lagi heaven dpt makan durian kat pondok dia tau...lagi2 time baru gugur tu..perghhh bau dia..rasa dia...bleh buat saya lupe dunia...;)

tp x semua suker durian ni...dorang kate bau dia busuk...;)..heheheh...even my lil sister ni langsung x suke durian...cukup marah kalau bw durian lik umah..hahhaaha...sangat rugi ok kalau kamu x makan RAJA SEGALA BUAH ni...;p..malam td jer 3 biji saya belasah sorang...3 biji ok bukan 3 ulas ek..heheheh

ayah beli rambutan malam td..siap ada nama tu...RAMBUTAN ANAK SEKOLAH...hhahaha..rambutan pun ada nama ye?yang pasti enak bangat makan buah malam td..my syang pun x berapa suke ngan durian...;)
yang bestnyer...sayang saya ada dusun durian..yeah yeah...macam2 buah ada kat kampung dia...n mama n ayah akan panggil saya datang tuk makan buah...heheheh...x cukup ngan makan..mama mesti akan bungkus bawa balik lagi...durian ada, rambutan ada, mata kucing ada...best!!!...ti saya n bee g la kutip durian 2 yang baru gugur tu..n terus ayah buka n makan ramai2 kat beranda...best oooooooo....;)
korang suker makan ape?korang ada dusun x?mesti yang ada kampung ada dusun kan?best kan ada dusun..dulu saya kecik2 suker panjat pokok rambutan nenek..seharian laaa atas pokok tu sambil petik sambil makan...:)...arwah atuk cukup risau sebab bawah pokok rambutan tu tebing tinggi...jatuh kompom patah kaki ke tangan ke laa...saya memang expert bab panjat pokok ni...atuk nenek jaga lah katakan kecik2 lu...mesti laa nakal...xder kawan yang perempuan..semuanyer lelaki saja..;p

mesti sekarang pokok2 buah sedang berbunga kan?rindunyer nak panjat pokok rambutan nenek saya...;)

27 comments:

  1. saya baru lepas makan durian. walaupun dalam pantang. hehe.

    ReplyDelete
  2. pergh
    akak makan durian tyme dalam pantang?
    xper ke?x panas ke ti?

    ReplyDelete
  3. best nye durian..!!!
    melaka baru berbuah ni...
    tapi rasenye belum gUgur...
    hari tu tak tahan sangat nak makan durian beli lah... 3 biji rm50..
    even mahal pUn sedapnye hingga meleleh air mata ni.. sangat2 nak makan durian... tak sabar nak tunggu durian kat uma nenek tu gugur nak makan banyak2...nak jOin? hee~

    ReplyDelete
  4. nakkkk....;)
    u kat melaka ke dear?kat mana?my dear tu pun kat melaka..mama kate pun blom gugur gak lg...;)

    saya antu durian..merengek nak gak mlm tu tu yg ayah li tu..heheheh

    ReplyDelete
  5. saya suke buah pulasan. huwaaaaaaaaaa..enak sekali. mau mau mau!

    ReplyDelete
  6. wah syoknye tgk durian.. lama tak makan durian ni.. sedap la plak.. musim skang ni kan..

    antu durian jua.. dulu makan berbiji2 ok je..skang ni makan 4-5 ulas dah pening huhuh..darah tinggi agaknye kan.. :(

    ReplyDelete
  7. moi:

    pulasan moi?aku pun suer gak
    heeheh

    ti kite pulas sesama k

    ReplyDelete
  8. hye kak yati...;)
    darah tinggi le tue..

    saya kalau makn x biji2 kak, x sah oooooooooo...;p

    ReplyDelete
  9. salam... dah lama ku tak makan durian.. hehe..

    rindu lak dgn bapa aku.. huhuhu...

    ReplyDelete
  10. hhehehhe
    jom kite makan lagiiii...;)

    ReplyDelete
  11. ninie..durian is my feveret lah..banje ar kty..satu bonet..ekekkeek

    ReplyDelete
  12. ye ke kak atty?
    wah ada geng nie..jgn kate sebonet kak...selori pun ninie beli kalau ada geng yg HANTU DURIAN nie....;)

    ReplyDelete
  13. akk,,bru jep td org mkn derian...sedap nyeeeeeeeee....hehehehehehehe

    ReplyDelete
  14. salam,
    actually ive been reading ur blog 4quite sumtime, happy to look at u both luvbirds, the way u guys spent ur time 2gether,i can say tht u both sgt melengkapi each other n may u both kekal dan bahagia hingga ke anak cucu..Amin. lookin at u both remind me the story of my younger brother, he's 25 nw, almost the same age s u both..die ngan tunang die start couple ms age die 13, n to be honest i(even my parents n siblings)neva aspect they both would end up in marriage since i anggap tu cinta monyet, tp tuhan maha kaya, after 12 ers dah couple, 31/10/09 they both r going to get married n i m happy 4 them both. i really hope there would b happy ending 4 u guys..Amin. lagi 1hope u dun stop blogging though dh kawin nnt since i enjoy ur writing, salam

    ReplyDelete
  15. suka makan durian.. bestnya...

    ReplyDelete
  16. naqi:

    alaa u should try laa...sket jer...sedap tau.;)

    wan:

    yer ker?wah best kan...paling sedap di dunia tau durian nie...;p

    ReplyDelete
  17. anonym:

    ye ker?thank u...;)..saya doakan ur brother bahagia hinggaakhir hayat bersama...;)

    i pun nak macam tu..kalau jodoh kami panjang alhamdulillah...anyway either u r sis or brother...;)..thank u ya enjoying my writing...

    mama:

    mama pun suker ek makan durian?
    yeah ada geng nie....;p

    ReplyDelete
  18. makan buah memang elok. Kena jadikan amalan, namun biar berpada-pada terutama yang ada banyak pantang-larang dan dah berumur ni.

    durian memang sedap, tapi tak boleh layan sangat. Berasap kepala malam-malam. Minggu lepas masa kat kampung asyik makan buah mempelan, pauh dan laici. Sampai perut kebuntang!

    ReplyDelete
  19. helllooo~~

    hehe. best gile makan durian!!!!

    harus pergi carik ptg nie!

    have a gud day!

    ReplyDelete
  20. DR:

    buah pauh tu buah ape ek?
    sedapnyer laiciiiii..aritu nak li tp takut batuk je kalau makan.;)

    mel:
    sgt sedat!!
    hv a gud day too.....;p

    ReplyDelete
  21. hey girl,
    tenkiu for ur visit ;)
    btw
    salam kenal!

    ReplyDelete
  22. ejump:

    jom!!!!
    ;p

    zaza:
    salam kenal tu zaza.:)

    ReplyDelete
  23. miez aranda :
    buah pauh tue buah mempelam la sayang..mempelam harum manis lagik cedap giler...huhuuhu..
    i like.....

    ReplyDelete
  24. lorrrrr ye ker lalink?
    hahahahha...harus xtau tp mempelam harum manis is ma feveret lalink......;)

    lagi2 kat perlis tu..kembar ayah ninie ada kebun mangga harum manis lagi........;p

    ReplyDelete
  25. nak duriannnn, sobsob.
    Post to UK please :p :p

    ReplyDelete
  26. aida:

    really want dear?
    i'll post it to u
    tp xder address la sayang.;)

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا