Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Tuesday, June 16, 2009

SeLAmaT hArI bApA!!!

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang…

“Ya ALLAH…
Rendahkanlah suaraku bagi mereka…
Perindahlah ucapanku di depan mereka…
Lunakkanlah watakku terhadap mereka danLembutkan hatiku untuk mereka…

Ya ALLAH…
Berilah mereka balasan yang sebaik-baiknya,atas didikan mereka padaku…
dan Pahala yang besaratas kesayangan yang mereka limpahkan padaku…
peliharalah mereka sebagaimana mereka memeliharaku…

Ya ALLAH…
Apa saja gangguan yang telah mereka rasakan
atau kesusahan yang mereka deritakan kerana aku,
atau hilangnya sesuatu hak mereka kerana perbuatanku,
jadikanlah itu semua penyebab rontotnya dosa-dosa mereka
dan bertambahnya pahala kebaikan mereka
dengan perkenan-MU ya ALLAH…
hanya ENGKAULAH
yang berhak membalas kejahatan dengan kebaikan berlipat ganda…

Ya ALLAH…
Bila magfirah-MU telah mencapai mereka sebelumku,
Izinkanlah mereka
memberi syafa’at untukku….
Tetapi jika sebaliknya,
maka izinkanlah aku memberi syafa’at untuk mereka,
sehingga kami semua berkumpul bersama dengan santunan-MU
di tempat kediaman yang dinaungi kemulian-MU,
ampunan-MU serta rahmat-MU…
Sesungguhnya ENGKAUlah yang memiliki Kurnia Maha Agung,
serta anugerah yang tak berakhir dan
ENGKAUlah yang Maha Pengasih di antara semua pengasih…

Amiiin Ya Rabbal ‘Alamiiin…”

A Dad is a person
who is loving and kind,
And often he knows
what you have on your mind.

He's someone who listens,
suggests, and defends.
A dad can be one
of your very best friends!

He's proud of your triumphs,
but when things go wrong,
A dad can be patient
and helpful and strong

In all that you do,
a dad's love plays a part.
There's always a place for him
deep in your heart.

And each year that passes,
you're even more glad,
More grateful and proud
just to call him your dad!

Thank you, Dad...
for listening and caring,
for giving and sharing,
but, especially, for just being you!
salam..
selamat pagi semua...
diam x diam hujung minggu ni kite bakal menyambut hari bapa kan?..bahagia lah mereka yang menjadi bapa...dan juga pada bakal2 bapa di luar sana...

sempena JUNE yang bahagia ni. saya nak ucapkan SELAMAT HARI BAPA buat ayahanda saya yang tercinta...HJ MOHD SAHAT BIN RASHID kerana sangat sayang pada saya...hehehe..x lupe juga buat ayah my dear...dua2 pun saya sayang...;)...selamat hari bapa AYAH.......

ada 5 hari lagi sebelum hari bapa, paling best sebab hari lbapa jatuh pada hari lahir saya..maka bertuahnye saya kerna kelahiran saya memberikan TITTLE BAPA pada ayah..hehehhe..dua perkara yang membahagiakan bukan...bergelar bapa...amin.

"SELAMAT HARI BAPA BUAT SEMUA BLOGGER...FOLLOWERS DAN SILENT READERS SAYA"

semoga kalian berbahagia bersama keluarga dan anak2 tercinta...;)
salam sayang dari sayng buat semua bapa-bapa di dunia

11 comments:

  1. selamat hari bapa utk bapa ninie..
    selagi bapa kita ade..hargai le mereka..

    ReplyDelete
  2. siapalah kita tanpa kedua ayah bonda.

    ReplyDelete
  3. kak atty:

    selamat hari bapa untuk ayah kak atty n Along juga...:)

    sgt hargai kak...
    tanpa ayah siapalah saya...

    ReplyDelete
  4. dr:

    u right dr...
    walau bapa tiri atau bapa angkat sekali pun...
    mereka tetap bapa kite...;)

    ReplyDelete
  5. selamat hari bapa untuk gua..

    ReplyDelete
  6. hapPy father's dayy!!!
    heheh mari kita beli cake untuk dipotong oleh bapa kitaa... yehhaaa!!

    ReplyDelete
  7. apei:

    selamat hari bapa buat kamu.;)
    kerna punyai si comel itu....

    ReplyDelete
  8. iqa:

    yaaaa jom kite li kek tuk ayah!!!
    ayah saya sgt suke choc banana SR....;)

    ReplyDelete
  9. selamat hari bapa utk semua bapa2 kat luar sana! ;)

    hi ninie, tq for stopping by my corner. Let's exchange link yup!

    ReplyDelete
  10. hari tu kata nak join father's day contest kat blog MM. dah ada gambar ngan ayah.. jgn lupa join yer...

    ReplyDelete
  11. OK MAMA...;)
    ti ninie buat ek..mekasaeh ma.;)

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا