Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Thursday, June 18, 2009

sAja sUka-SukA....:)


MASA BERCINTA

engkau suka aku pun suka
kemana pergi pun tak apa
yang penting jalan berdua
naik bas pun takpa
jalan tengah panas pun takpa
sampai melecet ketiak jadinya
semua suka tiada duka
Masa engkau suka
aku pun suka
tapai yg engkau suka aku pun suka
walaupun sebenarnya tak berapa suka
petai yg engkau suka,aku pun telan juga
walaupun nak terjegil biji mata
kita sama-sama ketawa
masa engkau suka
aku pun suka
Tempe yg aku makan jadi kegemaran kau juga
walaupun kau tak pernah makan sebelumnya

masa engkau suka
aku pun suka
pakai apa pun tak pe
baju merah tudung biru pun tak ape
tudung kau senget aku kata takpe
gigi kena lipstik aku tak kisah juga
engkau tetap cantik jelita

masa engkau suka
aku pun suka
aku pakai apa pun tak ape,
lupa pakai tali pinggang pun tak ape,
T shirt koyak kat ketiak pun tak ape,
Lupa cukur misai pun tak ape,
Kau kata aku tetap handsome seadanya.

BARU KAWIN,

kau sangat suka, aku lagilah suka
macam dunia kita yg punya
dua minggu terperap dalam bilik aje
sampai makan pun selalu terlupa
kau sangat suka, aku lagilah suka
tiga empat papan petai sehari aku tak pernah lupa
kau sangat suka, aku lagilah suka
hari-hari tiga empat pinggan tempe kau goreng utk aku saja

bila anak dua
lain pulak cerita,
kau suka aku tak suka,
aku suka engkau tak suka
sebab petai yg engkau suka
aku sangat tak suka
mana taknya, bilik air jadi hancing jadinya
mungkin salah aku juga
manjakan engkau sangat dengan petai saja

kau suka aku tak suka,
aku suka engkau tak suka
sebab hari-hari aku nak tempe aje
sampai kau jemu menggoreng jadinya
mulalah komplen aku anak jawa
sendawa pun bau tempe aje,
tapi salah kau juga
kau tak pandai nak masak yang lainnya.
sampai sekarang ni aku pun tertanya-tanya

suka ke tak suka?...

HEHEHHE...
BEST X?AKU DPT EMAIL NI DARI MEMBER

8 comments:

  1. wahahhaahha..kebykan betul belaka ninie..tp tak semua gitu ..along tak gtu ..

    ReplyDelete
  2. huahuauhauuaaua...;)

    ye ke kak?
    hehehehe

    kebetulan kot kan?
    kak atty da sehat sket ke?
    ubat da makan da?

    ReplyDelete
  3. wohohoh
    klakar jg tp memg btol pun
    hihih

    ReplyDelete
  4. waa.. begitu hebat penangan petai dan tempe ye.. hee~

    ReplyDelete
  5. salam,
    cam terasa plak i bc ur posting kali ni, dah la anak i nak masa dua orang, lately my wife pun ade comment gak yg ckp dulu masa br kawin romantik abis, skang nak ckp i love u pun rasa cm seksa gila, hehe, tp mayb cos skang ni responsibility dah makin besar kut, masa br kawin cume berdua now dah berempat, byk nak pikir..
    neway happy father's day to all fathers including me, salam

    ReplyDelete
  6. ayin:

    kelakar ke dear?
    betul ek camtu?

    jgn laa kawen ti jd gini ek...;)
    hihihi

    ReplyDelete
  7. iqa:

    bersedia dear...mereka mungkin berubah bile da kawen
    hahahahahha

    ReplyDelete
  8. anonym:

    salam..

    ye ker?sekali sekala ucapkan i love u x salah kan...:)
    lagi2 pada isteri anda yg da lahirkan 2 cahaya mata untuk kamu.....;p

    berempat kan lg meriah?best ape?
    selamat hari bapa untuk kamu ye..
    ;)

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا