Buat SuAmI..

When we first met, I fell in love with you. I knew right then you were the only one for me. As time goes by, our love grows stronger still. You're the most amazing man I ever knew. The place I want to be is close to you. There’s ecstasy and peace in your embrace. I know that I can cope with what life brings as long as I wake up to see your face.Thank you my treasured and cherished love. Your loving and caring have made our marriage a blissful adventure of two! Thanks Love.

together forever til jannah

Daisypath Anniversary tickers

♥SoPhea AdriANNa♥

Lilypie Third Birthday tickers

♥sOpHEA aLEESya♥

Lilypie Second Birthday tickers
bila tiada yang baik untuk diucapkan.
maka diamlah.
itu lebih baik dari bicara yang sia-sia.

sama seperti berbicara,
bila tiada yang bermanfaat dan berfaedah untuk ditulis dan dikongsikan,
maka diamkanlah jemarimu.
sepi dari catatan.
itu lebih baik daripada menulis perkara yang sia-sia.

Friday, June 12, 2009

CiNTAi Dia 100%??


CINTAI DIA 100%???apa kata anda?
SAYA CINTA DIA 100%

Perlukah kite cintai dia 100%?andai kita menyayangi seseorang, serahhkan hati kita seratus peratus padanya?bilehkah begitu?cemana kalau dia x jujur?kan elok kalau kite RESERVED sikit untuk menghadapi saat-saat tidak terduga?

Kalau dia curang nanti cemana pulak?kan?wat do u think?adakah kamu memberikan cinta 100% wahai sahabat2 ku?.;)

Pada aku, ya...berikanlah hati kamu seratus peratus kepada pasangan kamu.:)..tak payah laa nak RESERVED-RESERVED untuk orang lain kan...kalau anda reserved maknanya anda TIDAK JUJUR dalam berhubungan..kalau berlaku sesuatu dalam rumahtangga dan perhubungan..JANGAN SESEKALI SALAHKAN TAKDIR!!SEBAB anda sendiri tidak jujur dengan diri anda sendirI..

Mengapa mesti kite nak menyayangi orang lain yang “tiada kaitan langsung” sedangkan kita kan da berpunya, di punyai dan mempunyai??untuk ape nak reserved dan berbelah bahagi rasa hati untuk orang lain sedangkan itu mengndang belahan-belahan hati serta rasa tidak bahagia sepenuhnya??

Patutlah cepat saja bosannya sebab memang masing-masing tidak jujur dengan hati sendiri..berkahwin itu sebagai menepati syarat lahiriah tetapi hati masih disimpan untuk bekas-bekas kekasih atau bakal-bakal kekasih dalan hubungan-hubungan terlarang..

Jangan berfikir NEGATIF kalau kita menyangka begitu dan pasangan kita juga menyangka begitu, maka akhirnya masing2 akan kekurangan bekalan. Kasih sayang yang diberikan lama2 akan terhakis sebab OTAK ASYIK FIKIR PASANGAN SELALU BERBUAT JAHAT.

KALAUPUN HATI INGIN DIRESERVEDKAN, simpan sikit untuk diri sendiri, x usah direserved untuk orang lain. Orang itu hanya akan menyebabkan anda kerap membandingkan pasangan anda untuk melihat kekurangan bukanmencari keistimewaan..

Secara jujur tanyalah pada diri HATIKU UNTUK SIAPA?jika anda teragak-agak untuk menjawab itu tandanya KEJUJURAN TIADA DI HATI ANDA...;)..kredit tu DR. HM TUAH ISKANDAR...

Selamat beramal ye..;)

10 comments:

  1. yerp..
    ade benarnye juga tu...
    tapikan takut juga kalau frust menOngeng or ade yang ugut nak bunO diri if cinta terputus...

    uuuhhhh..fer me cinta pada manusia kadangkala susah nak faham la... jUjur tu kita tak nampak kn.. cam saya bersangka baik je.. huuu~

    ReplyDelete
  2. Salam Semua

    kata guru saya..
    Janganlah kamu marah sangat-sangat kepada seseorang...kerana mungkin esok hari dia yang akan menolong kita..dan janganlah kita sayang sangat-sangat,kerana esok lusa mungkin dia akan melukai diri kita..

    Sebagai org Islam kita percaya pada Qada dan Qadar...selagi belum berkahwin...jgnlah diserahkan segala kepercayan kita pada yg tersayang...beringat sebelum kena..

    Hanya pada Allah kita beserah dan kepadaNya jua kita memohon bantuan dan pertolongan.

    ReplyDelete
  3. tp rasanya elok jgn cintai sesorg 100%,,
    nanti kalo keciwa..sakitnya .teruk..

    ReplyDelete
  4. salam,
    i totally agree with u..but frm my point of view, septutnya kite reserve lebih utk diri sendiri instead for others,should anythg happen to our partner, we r the opne who's gona lead d life, n bila terlalu berharap, should anythg happen we will fall deeply, manusia hanya merancang n tuhan menentukan..

    tetapi cita2 n impian perlu diteruskan

    ReplyDelete
  5. sayang sampai tahap untuk kawin.



    da kawin baru tibai 100%...x rugi apa2..haha



    ah..macam aku da kawin.

    ReplyDelete
  6. Cinta pun ada peratus ke? LOL

    Yang penting cinta pada Allah dahulu
    diikuti Rasul
    Ibu
    bapa
    barulah yg lain lain..

    ReplyDelete
  7. seratus peratus tulus suci!

    ReplyDelete
  8. iqa:

    bersangka baik??hehhehe..bleh juga tu...meamng susah nak faham t jgn laa sampai bunuh diri ek...:)

    induk yati:

    saya pegang QADA & QADAR kak...;)
    mekaseh...

    ReplyDelete
  9. kak atty:
    mcm yg ninie ckp ACTUALLY CINTA 100% tu harus oleh suami isteri..bukan pasangan bercinta..sengaja tulis begitu untuk dpt respon blogger semua...:)

    KENAPA NAK RESERVED HATI BG YG TELAH BERKAHWIN SEDANGKAN KALIAN SEMUA SUDAH DIMILIKI DAN SALING MEMILIKI SECARA HALALNYE?kan kak...;)

    ReplyDelete
  10. naqi:

    CINTA SAYA YG UTAMA PADA ALLAH
    KEDUA PADA IBU BAPA..:)

    itu paling utama di jiwa..
    bukan memburukkan ibu bapa di belakang tp di depan berlagak suci dan cinta keluarga....;p

    DR SAM:

    yes doc, sesungguhnya tulus dan suci...pada allah dan kelurga itu urusan kite bersamaNYA...;)

    amin..semoga doa2 kalian dan cara kalian bisa memberikan bahagia dlm perhubungan kalian...

    HUBUNGAN ANTA ALLAH , IBU BAPAA DAN PASANGAN ANDA ITU SUCI..kite yg mencorakkan keindahannya...:)

    ReplyDelete

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَ‌جِنَا وَذُرِّيَّـٰتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَٱجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا